Alles over de heuptas

Geschiedenis

Sinds het begin van de ontwikkeling van de mens hebben we altijd varianten gehad op de heuptassen. Bijvoorbeeld een lang doek gewikkeld om onze heup waarin we onze spullen mee kunnen nemen. Omdat het dicht bij de heup is, kun je gemakkelijk alle spullen paken en slingert het niet te veel rond. Het gebruik van heuptassen is explosief gestegen met het gebruik van geld. Toen er munten kwamen, moest je die natuurlijk over meenemen om te betalen, ze in je hand houden de hele dag is hartstikke onhandig. Daarom werd de heuptas, schoudertas en buideltas ineens heel veel gebruikt met ingang van de 16e eeuw. Ook ontstonden er gildes van tassenmakers waardoor het een heel vak op zich werd.

Tegenwoordig

Nu is het al helemaal een grote branch. Ontiechelijk veel verschillende merken en soorten tassen. Voor elke situatie is er wel een andere tas of je nou een strandtas, heuptas, schoudertas of handtas nodig hebt (neem dan vooral een kijkje op hellobags.nl). De spullen die er in zitten zijn vaak hetzelfde, portomonnee, sleutels, bril, make-u, camera, telefoon etc. Tegenwoordig zijn heuptassen zowel trendy en praktisch tegelijk. Ze zijn erg klein en je krijgt er geen last van in je rug of schouder. Al je spullen zijn dichtbij, waardoor het minder snel gestolen wordt. Als je toch bang bent dat je spullen gestolen kunnen worden haal dan de band van de heuptas door de lussen van je riem van je broek. Niemand kan dan je heuptas van je heup afscheuren en zijn je spullen nog veiliger.

De erg hippe merken van dit moment zijn vooral: Hedgren, Bulaggi en Tommy Hilfiger. Voor deze merken zal ik vooral eens kijken op hellobags.nl een moderne site die erg opkomend is. Ze hebben een razendsnelle levering op hun grote collectie en aandacht voor elke klant.