Belangrijke wetenswaardigheden muurstickers

Dit bericht gaat over de belangrijke wetenswaardigheden bij muurstickers en dus niet over de verschillende mogelijkheden met een muursticker. Nee, deze post gaat over de temperatuur, het schoonmaken en het plakken op de muur van deze muurdecoratie. Kortom, het gaat over de basis.

Je verspilt je geld als je niet eerst hebt beoordeeld of je muur geschikt is, het oppervlak niet voorbereid is en de plakinstructies niet goed hebt doorgelezen.

Muursticker bedrijven zoals Voordeelmuurstickers.nl verkopen over het algemeen een product dat je slaapkamer of kinderkamer opfleurt en makkelijk te gebruiken is. Maar de bruikbaarheid van muurdecoratie is wel volledig afhankelijk van de ondergrond, de verf en de belichting. Tevens is de kwaliteit van de muurstickers uiteraard van belang, maar als je een betrouwbare leverancier bezoekt, is dat geen probleem. In deze post zal ik de temperatuur, het schoonmaken en de te gebruiken verf bespreken.

Waar op te letten bij het plakken van muurstickers

De gebruikt verf op de muur is van groot belang omdat deze grote invloed kan hebben op het plaatsen van de muurstickers. Gebruik dus altijd normale verf indien je de wanddecoratie op een goede manier wilt bevestigen .De andere variabele is de aanbreng van de verf. Als je een harige roller gebruikt, zal de verf oneven worden verspreid en dat is uiteraard niet ideaal voor een muurdecoratie. Zorg dus altijd dat je een normale roller gebruikt die de verf egaal verspreid aanbrengt. Glad geverfde muren zijn dus erg belangrijk.

Het grondig schoonmaken van de muren voor het plakken van de muursticker wordt vaak vergeten of niet goed gedaan. Als je langdurig plezier wilt hebben van de muurstickers is het dus van groot belang dat je hiermee rekening houdt. Geschilderde muren zullen op termijn stof, luchtverontreinigingen ander vuil dat zich hecht aan het oppervlak aantrekken. Het is dus belangrijk dat je de muur goed schoonveegt voordat je de muurdecoratie gaat aanbrengen. Kijk goed naar de afmetingen van de muursticker en begin dan met een vochtig doekje de muur schoon te vegen. Wacht daarna totdat de muur volledig droog is voordat je overgaat tot het plakken.

Gebruik trouwens geen huishoudelijke schoonmaakmiddelen die siliconen bevatten om vuiligheid te verwijderen, omdat deze producten muurstickers kunnen afstoten. Het beste is een zeepachtige oplossing (babyshampoo is ook erg geschikt), zonder enige toegevoegde oplosmiddelen. Indien je van plant bent een ruit te beplakken is een nat vochtig doekje ook voldoende.

Muurstickers blijven het langst plakken bij de perfecte temperatuur. De levensduur van de muursticker zal bij kou worden ingekort. Tevens moet je erop letten dat de kamer niet te warm is tijdens het plakken, want hierdoor kunnen rimpelingen ontstaan en zal het proces erg bemoeilijkt worden. Dit geldt zowel voor de oppervlaktetemperatuur van de muur (draai de verwarming dus even uit indien je de wanddecoratie nabij een verwarming wilt plakken), als de omgevingstemperatuur. Als je een raam wilt beplakken met een muursticker moet je ook goed kijken of de zon het ontwerp niet te fel maakt. Het beste is dus een ruit te gebruiken waarop de zon niet te fel schijnt.

De levensduur van muurstickers wordt dus aanzienlijk beïnvloed door goede preparatie, de kwaliteit van de muurdecoratie en reiniging van de wand. Wees geduldig en neem de tijd om het oppervlakte goed voor te bereiden en je zult nog jaren kunnen genieten van je geweldige aankoop!