Beleggen voor beginners

Beleggen op de beurs, beleggen in aandelen of beleggen in obligaties. Dit zijn termen die regelmatig op het financieel nieuws voorbij komen. Er zijn steeds meer mensen die gaan beleggen en het is niet zo moeilijk als veel mensen denken. Je kunt tegenwoordig zelfstandig beleggen en daar is niet veel kennis voor nodig. Het belangrijkste is dat u de basisbeginselen van het beleggen kent en dat u altijd handelt vanuit een aanleiding. Dit artikel gaat kort in op het beleggen voor beginners, wat moet u precies weten?

 

Waarin kan ik beleggen?

Zoals in de inleiding al is besproken, kunt u beleggen in aandelen of in obligaties. Daarnaast zijn er nog veel meer mogelijkheden. Namelijk beleggen in vreemde valuta, indices of grondstoffen. Beleggen in aandelen betekent dat u een deel van het bedrijf koopt, een aandeel is een eigendomsbewijs van een bedrijf. Een obligatie is een schuldbewijs dat door de overheid of een onderneming is afgeven. Met andere woorden: Een overheid of onderneming vraagt om een lening en de verstrekker van de lening ontvangt hiervoor een vergoeding in de vorm van rente.

Beleggen in vreemde valuta is het beleggen in verschillende munteenheden zoals de euro, de Japanse yen, de Amerikaanse dollar of de Britse pond. Het beleggen in indices is het beleggen in de verzamelingen van verschillende indices, zoals de AEX index. Tenslotte kunt u ook besluiten om te gaan beleggen in grondstoffen zoals goud, koffie, olie of katoen.

 

Zoek een aanleiding

Als u wilt gaan beleggen, is het belangrijk dat u altijd handelt vanuit een aanleiding. Volg het financieel nieuws en ga op zoek naar een geschikt nieuwsbericht en bepaal op basis van dit nieuwsbericht uw belegging. Zo belegden we in aandelen Twitter naar aanleiding van een nieuwsbericht. We zagen in het nieuwsbericht staan dat Twitter toetrad tot de beurs en daarom besloten we om aandelen van Twitter te kopen. Door in te spelen op een nieuwsbericht, maakten we bijna 1100 euro winst in 8 minuten.

 

Volg een cursus beleggen

Als u wilt gaan beleggen, is het belangrijk dat u weet hoe u moet beleggen. U moet de basisprincipes van het beleggen kennen, dit kunt u eenvoudig en snel leren door een gratis cursus beleggen te volgen. Deze cursus neemt u mee in de verschillende stappen die moet doorlopen als u wilt beleggen en het legt de belangrijkste begrippen uit.