Belgen boeken steeds vaker een vliegvakantie

In Nederland is op vakantie gaan naar het buitenland bijna de normaalste zaak van de wereld. Dit is bij onze zuiderburen niet het geval. Er is de laatste jaren een explosieve stijging waargenomen in het aantal vliegvakanties dat geboekt wordt door de Belgen. Er wordt steeds meer geld uitgeven aan een ontspannen vakantie naar het ‘verre buitenland’. Een voorbeeld van een website waar je een relaxe vakantie kan boeken is www.SunWijzer.nl

Frankrijk absolute nummer 1

Het populairste vakantieland bij de Belgen is Frankrijk en in het land van wijn, culinaire gerechten en liefde wordt ongelooflijk veel geld uitgegeven door de Belgen. Dit blijkt althans uit een gegevens analyse van creditkaartbedrijven. Naast Frankrijk gaan Belgen graag op vakantie naar Nederland. De Belgen die met een vliegvakantie de zon op zochten in het afgelopen zomerreces gingen massaal naar Spanje, Griekenland en Turkije.

Nederlanders en Belgen gaan goed samen op vakantie

Uit verschillende onderzoeken is naar voren gekomen dat Belgen en Nederlanders tijdens een vakantie totaal niet aan elkaar storen. Dit is wel anders met Duitsers, Engelsen en Russen. Het meest irritant vinden de Belgen het onbeschofte gedrag en de luidruchtigheid van de Duitsers, Engelsen en Russen. Nederlanders zijn iets socialer maar wel mondiger en dat is soms een enig irritatie puntje.

Creditcard meest gebruikt in het buitenland

Op de plaats van bestemming geven de Belgen veel geld uit met de kaart (creditcard of pinpas). Het meeste geld geven de Belgen uit aan eten en drinken, op de tweede plaats komt de accommodatie en op de derde plaats staat het uitgeven van geld aan kleding tijdens de vliegvakantie. De creditcard wint terrein tijdens een vakantie want de creditcardbedrijven noteerden als enig een stijging. Belgen nemen steeds minder contant geld op en ook de waarde van een gemiddelde transactie daalt. Belgen ervaren het betalen per kaart als makkelijk, snel en veilig.