Bespaar op uw energiefactuur met een warmtepomp van Stiebel Eltron

Bespaar op uw energiefactuur met een warmtepomp van Stiebel Eltron

Een van de grote voordelen van een warmtepompinstallatie is dat u fors kunt besparen op uw energiefactuur. Een warmtepomp heeft namelijk een zeer laag energieverbruik. Gezien de alsmaar stijgende energieprijzen, is dit voordeel vandaag de dag meer dan welkom.
Drie kwart van de energie die nodig is om uw woning te verwarmen en warm water te produceren haalt de warmtepomp gratis uit de aardbodem, het grondwater of de buitenlucht. De overige kwart elektriciteit is nodig om uw warmtepomp van stroom te voorzien en goed te doen functioneren. Hiervoor is enkel elektriciteit nodig. Op die manier bespaart u op de vastrechtkosten van gas.
Tegenwoordig wordt een warmtepomp vaak gecombineerd met een zonneboiler of zonnepanelen. Dergelijke combinaties zorgen ervoor dat ook het resterende kwart elektriciteit gratis en milieuvriendelijk kan worden opgewekt. Een warmtepomp van Stiebel Eltron kan u op die manier dus tot wel honderd procent gratis warmte geven, waardoor u volledig energieonafhankelijk kunt zijn.
Een warmtepompsysteem vraagt in vergelijking met een klassiek verwarmingssysteem een hogere investering. Deze meerinvestering in uw woning wordt, door het lage energieverbruik van een warmtepomp, echter al na een aantal jaren ruimschoots terugverdiend. Neem gauw een kijkje op de website van Stiebel Eltron en kom nog veel meer te weten over warmtepompen.