Beter slapen betekent meer energie en goed uitgerust

Je kent het wel. De zomertijd is begonnen. Elke ochtend is het steeds een beetje donkerder. Je lichaam reageert op deze prikkels en dit betekent ook dat het elke morgen een beetje moeilijker is om uitgerust wakker te worden. Omdat het avonds langer licht is gaan veel mensen ook nog eens later naar bed.

Genoeg keuze
Redenen genoeg om te zorgen voor een goed bed. Er zijn veel verschillende soorten bedden in omloop. Zo heb je een normaal bed (ledikant), waterbed, boxspring, hemelbed of stapelbed. Daarbij zijn er ook nog eens vele soorten matrassen zoals pocketveer, binnenveer, koudschuim en traagschuim.

Kies je bed en matras dat bij je past
De keuze van een goed bed en matras is onder andere afhankelijk van je lichaamsbouw en slaaphouding. Iemand die voornamelijk op de buik slaapt is gebaat bij een ander matras (en kussen!) dan iemand die meestal op de rug of zij ligt. Laat je hiervoor goed informeren op het moment je nadenkt over het aanschaffen van een bed of boxspring.

Verschil in kwaliteit en prijs
In de kwaliteit/prijs verhouding van bedden en boxsprings zit veel verschil. Er zijn kwalitatief goede goedkope boxsprings of goedkope bedden online te vinden. De grote merken zijn duurder dan de onbekende merken, maar vaak is er geen verschil in kwaliteit – Juist omdat een bed goed bij je moet passen. Dus als je op zoek gaat naar een nieuw bed zorg er dan voor dat je gaat voor een goede kwaliteit bed dat bij je slaaphouding en lichaamsbouw past.