Bezoek het prachtige Costa Rica

Costa Rica bloeit de laatste jaren enorm op als toeristische bestemming voor veel Europese reizigers. Een vakantie Costa Rica is de laatste jaren namelijk een stuk goedkoper geworden. Daarnaast is Costa Rica gewoon een heel erg mooi land. Om het meeste te halen uit je vakantie kun je beste een rondreis Costa Rica maken.

Overnachten tijdens rondreis Costa Rica

Veel mensen besluiten om een rondreis Costa Rica te maken. Op die manier kan je zoveel mogelijk van het land zien in een korte periode. Costa Rica leent zich uitstekend voor een rondreis want de wegen zijn goed begaanbaar en onderhouden. Daarnaast kun je makkelijk een overnachting regelen. In veel steden en dorpen zijn diverse goedkope hostels en hotels waar je terecht kunt. Vaak kun je voor minder dan een euro ontbijten. Een rondreis Costa Rica is misschien dan ook wel de beste en leukste manier om het land te leren kennen. Veel mensen die een rondreis Costa Rica maken starten in de hoofdstad San Jose.

Betalen op vakantie Costa Rica

In Costa Rica wordt voornamelijk betaald met de Colon maar ook de Amerikaanse dollar wordt bijna overal geaccepteerd. Wanneer je op vakantie Costa Rica gaat kun je in Nederland terecht bij een GWK kantoor voor Costa Ricaanse valuta. Deze kantoren vind je in bijna alle grote steden en luchthavens. Het is echter veiliger en goedkoper om geld op te nemen bij een geldautomaat in Costa Rica. Bij de meeste geldautomaten kun je gewoon met een Nederlandse pinpas geld opnemen. Vaak kun je kiezen of je dollars of colons wilt. Let wel op dat je voor 10 uur ’s avonds pint omdat na deze tijd veel geldautomaten wegens veiligheidsredenen gesloten zijn.