Binnenkort verkrijgbaar bij biqq.nl de Campagnolo Record RS

Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu eindelijk officieel. Campagnolo komt binnenkort met een nieuwe mechanische groepset: Super Record RS. Deze nieuwe versie van de Super Record groepset is de afgelopen maanden grondig getest door profs.

Terwijl de meeste door Campagnolo gesponsorde teams kiezen voor elektronisch schakelen, geven nog steeds veel renners de voorkeur aan mechanisch schakelen. Campagnolo gelooft er niet in om renners te dwingen een bepaald systeem te kiezen. Renners moeten zelf de keuzevrijheid blijven houden om tussen de twee systemen te kiezen, vindt Campagonolo. 
Met de komst van de Super Record RS is er technisch het één en ander veranderd. Het schakelen zou met de nieuwe groep soepeler gaan. Campagnolo beweert dat vooral het nieuwe binnenwerk voor betere prestaties zorgt. Verschillende hoeken en vormen werden aangepast op de kettingbladen en de voorderailleur. De tandjes op de bladen werden verbeterd om de ketting beter op zijn plaats te houden en ook de grotendeels metalen voorderailleur moet zorgen dat de ketting vlotter beweegt tussen de kettingbladen.

De crankset zal verkrijgbaar zijn in de combinaties 53/39, 52/36 en 50/34. De productie van de Campa Super Record RS is wel gelimiteerd tot 2.000 exemplaren en zal slechts een tijdje verkrijgbaar zijn. De Racefiets groep is vanaf medio verkrijbaar bij biqq.nl