Breng iedereen sneller in veiligheid met een brandladder

Dodelijke brand ontstaat binnen 3 minuten

Een brand kan zomaar uitslaan, er zijn tal van oorzaken van brand en die kunnen er zomaar in resulteren dat een gehele verdieping in brand staat. Kleine branden kunnen geblust worden, maar grote branden kunnen dodelijke gevolgen hebben. Uit onderzoek blijkt dat een dodelijke brand ontstaat binnen 3 minuten, er moet daarom snel gehandeld worden bij een brand. Als de tijd voor brandblussers is verstreken is het tijd voor een middel dat u snel in veiligheid zal brengen, namelijk een brandladder.

 

De brandladder is een goed middel om de veiligheid van een pand met meerdere verdiepingen te verbeteren. Doordat een brand zo snel kan uitslaan bestaat de kans dat de aanwezigen zich in het nauw bevinden, een brand kan mensen naar een kantoor of kamer leiden omdat andere uitwegen er niet meer zijn. Een sprong vanaf de eerste of tweede verdieping kan verwondingen veroorzaken, gebroken botten komen veel voor door sprongen vanaf een hoogte van meerdere meters.
Een brandladder is daarom een perfect veiligheidsmiddel, het brengt mensen die in gevaar zijn snel in veiligheid. U koopt een brandladder bij http://www.vluchtladdershop.nl

 

De brandladder is eenvoudig te gebruiken

Het grootste voordeel van een brandladder is de gebruiksvriendelijkheid. Tijdens een brand kan er paniek ontstaan, dit moet natuurlijk voorkomen worden. Onveilige situaties zijn voor sommige mensen een oorzaak voor grootschalige paniek, vooral wanneer zij geen uitweg zien. Doordat de brandladder zo gebruiksvriendelijk is kan deze zelfs in situaties met de grootste paniek worden gebruikt. De ladder wordt via haken bevestigd aan het raamkozijn, en kan dan losgelaten worden.
Binnen enkele seconden hangt de ladder klaar om beklommen te worden, zo kunnen aanwezigen een voor een naar beneden klimmen en in veiligheid komen.

 

Door rookontwikkeling kan het zicht snel en hard achteruitgaan, dit kan als resultaat hebben dat men niets meer ziet. Sluit eerste de deur van de kamer of het kantoor waar men zich in bevindt, en open dan het raam. Zo voorkomt u dat de luchtstroom meer zuurstof naar de brand leidt, en zal het vuur minder snel overslaan naar het kantoor waar men aanwezig is. Na het openen van het raam zal er frisse lucht in het kantoor komen en zal de rook lichtelijk verdwijnen, dit biedt een beter zicht. Het open raam biedt daarnaast ook direct de mogelijkheid om de ladder uit te rollen.

 

Binnen enkele seconden beneden door de brandladder

De veiligheid is een snel resultaat van het gebruik van een brandladder, binnen enkele seconden kan iemand beneden staan. Omdat een dodelijke brand binnen drie minuten kan ontstaan telt iedere seconde, en is het dus belangrijk dat er snel gehandeld wordt. Door elke keer maximaal één persoon te laten afdalen via de ladder kan iedereen in veiligheid gebracht worden. Naar beneden klimmen duurt maximaal enkele seconden, dus binnen een minuut kunnen meerdere personen in veiligheid gebracht worden. Help elkaar naar beneden te klimmen en zorg dat iedereen in veiligheid gebracht wordt, zo worden slachtoffers voorkomen en zorgt u dat de brand geen dodelijke gevolgen zal hebben.