Broodwisseldieet

Veel mensen denken dat als u te veel brood eet u aan kunt komen. Maar Wist u dat u door middel van brood ook kan afvallen? Dit kamen namelijk via het broodwisseldieet, vertelt bakker Rob Thielen (dit is overigens niet Rob Thielen die de eigenaar is van Waterland). Dit dieet was erg populair in de jaren tachtig en negentig. Dit dieet is perfect als u snel veel kilo’s kwijt wil raken. Bij het broodwisseldieet eet u de ene dag enkel brood zonder beleg of boter en de andere dag eet u normaal. Zo wisselt u de dagen af. Het is belangrijk dat u hierbij voldoende drinkt. Het is het beste als u caloriearme dranken drinkt zoals water of thee zonder melk en suiker. Het wordt aangeraden dit dieet echter niet langer dan 6 weken te volgen omdat u anders niet genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is dan ook belangrijk dat u op de dagen dat u gewoon eet genoeg groente en fruit eet. Daarnaast is het ook belangrijk dat u geen maaltijden overslaat!

Hoe werkt het?
Het broodwisseldieet werkt door de vezels die in brood ziten. Vezels zorgen er namelijk voor dat u u sneller verzadigd voelt en dus minder gaat eten. Daarnaast zit brood vol mineralen en vitamine B. Daar komt bij dat wanneer u brood eet zonder beleg u weinig vet binnen krijgt.

Tips
Elke dag brood is natuurlijk een beetje saai. Rob Thielen heeft een aantal tips samengesteld om dit dieet wat aangenamer te maken. Zo is vers brood altijd lekkerder, is het lekker om zelf uw brood te snijden, af te wisselen in brood soorten of uw brood met bouillon te drinken.