Budgetvakantie op de fiets

Iedereen wil op vakantie, maar het kan een enorme kostenpost zijn. Budget vakanties zijn daardoor erg in opkomst. Een ideale uitvoering daarvan is de fietsvakantie. Door de fiets te pakken heb je niet te maken met dure vliegtickets of hoge benzinekosten. En je komt op net zo’n mooie plekken als je in Nederland of Europa blijft dan wanneer je de halve wereld zou afreizen.

Europese fietsvakantie
Nederlanders zijn geboren om te fietsen, dus waarom zouden we dit niet combineren met onze vakantie? Nederland en Europa is uitermate geschikt voor fietsvakantie. Bij fietsvakantie draait het in tegenstelling tot bij de meeste vakanties niet zo zeer om de bestemming maar om de reis. Dus ga van te voren goed na wat jij graag zou zien tijdens je rit, en waar je uiteindelijk wilt aankomen.

Je kunt je fietsvakantie volledig zelf invullen. Hoe lang wil je gaan? Blijf je in Nederland of ga je de grens over? Wil je een eindbestemming bereiken of ga je een grote toer fietsen? Alles is mogelijk. Alles wat je nodig hebt is een fiets, wat bagage en de mogelijkheid om ergens te overnachten. Je vervoer kan al een erg eenvoudige fiets zijn, maar bijvoorbeeld ook een mountainbike als je de wildere routes wilt aanpakken, of een fiets met motortje als je wat meer comfort belieft.

Tropische fietstocht
Mocht je toch een groter budget hebben en graag wat verder van huis gaan, zijn er ook voldoende mogelijkheden. Vlieg bijvoorbeeld naar Australië, huur daar je fietsen en fiets in een paar weken van Sidney naar Brisbane. Of ga met de trein richtlijn Griekenland, neem je fiets mee als bagage, en fiets de verschillende Griekse eilanden af.

Fietsvakantie is een ideale manier om met een klein budget avontuurlijk maar toch ontspannen van je vakantie te genieten. Je ontwijkt hoge benzine kosten en dure vliegtickets en zit niet twee weken vast op hetzelfde resort. De gebieden die je op je route aandoet, doen in geen enkel aspect onder voor de landschappen van de bekende tropische oorden. En alsof het niet beter kon worden, kom je ook nog eens met een top conditie en strak lijf thuis!