Buikwandcorrectie in de praktijk

In sommige gevallen kan er verslapping optreden van de buik en kan de buik dus gaan hangen zeg maar. De meeste mensen die daar last van hebben vinden dat geen prettig gezicht, kunnen zich daardoor onzeker gaan voelen en laten het probleem door een daartoe bevoegd arts, meestal een plastisch chirurg, behandelen. Zowel bij mannen als bij vrouwen kan als gevolg van het ouder worden en/of overgewicht verslapping optreden van de buik. Als iemand bijvoorbeeld heel dik is geweest en heel veel kilo’s is afgevallen, dan zit er teveel vel rond de buik en gaat de buik slap hangen. Om de buik dan weer strakker te krijgen is in de meeste gevallen een operatieve ingreep nodig.

Operatie van de buikwand

Uw huisarts zal u meestal doorverwijzen naar een medisch specialist die de buikwandcorrectie zal gaan uitvoeren. U maakt een afspraak voor een intake gesprek en tijdens dat gesprek vertelt de chirurg u exact wat er gaat gebeuren en wat u kunt verwachten van de ingreep. In de meeste gevallen geeft een dergelijke ingreep een prachtig resultaat omdat de littekens die door de operatie ontstaan zich voornamelijk onder de bikinilijn bevinden. Houdt er wel rekening mee dat u natuurlijk niet zo’n strakke buik terugkrijgt als toen u jong was, dat is onmogelijk. Maar de verbetering ten opzichte van uw buik voor de operatie is enorm.

Voor iedereen geschikt?

In principe komt u aanmerking voor een buikwandoperatie als u last heeft van vetophopingen in de buikstreek die met dieet of oefeningen niet of nauwelijks zijn weg te krijgen. Maar ook in het geval u losse huid heeft omdat u heel veel bent afgevallen, is een buikwandcorrectie een goede uitkomst voor u. En de behandeling biedt ook veel uitkomst bij vrouwen, die na meerdere keren zwanger geweest te zijn en meerdere bevallingen achter de rug hebben, hun buikspieren niet meer goed kunnen aanspannen of teveel huid rond de buik hebben.