Campervakantie: een vakantie met alle comfort

Huur een camper en geniet van uw vakantie

Vakantie is een aantal dagen of weken heerlijk genieten van alle rust. Soms kan werk flink wat stress met zich meebrengen, en door af en toe even er tussenuit te gaan wordt de energie weer flink aangevuld.

Genieten tijdens uw vakantie is dan ook belangrijk, u kunt een voorgeboekte vakantie boeken waarbij alles volledig voor u is geregeld. Vaak bent u dan wel gebonden aan een specifiek pakket, en heeft u niet altijd alles zelf in handen.
Een vakantie met de camper is heel anders, u heeft alle comfort die u tijdens uw vakantie wilt, en u kunt zelf beslissen welke kant u opreist.

 

In dit artikel leest u over de voor- en nadelen van een campervakantie.

 

Wat zijn de voordelen van een kampeerauto huren?

U kunt voor uw vakantie het best een camper huren, de kosten zijn relatief laag en u heeft zelf de touwtjes in handen. De aanschaf van een camper gaat gepaard met hoge kosten. Als u weinig op vakantie gaat is het daarom vaak niet financieel interessant.

 

Kosten

U huurt al een camper voor twee personen vanaf 649 euro per week. Bij Camperverhuur Ventura betaalt u voor een camper voor 4 personen vanaf 699 euro per week, en voor 6 personen 729 euro per week. De kosten per persoon zijn dan ook erg laag. U kunt via de website gemakkelijk uw gewenste week reserveren.

De benzinekosten liggen wel vrij hoog, daarover leest u meer in de nadelen.

 

Flexibiliteit

Het grootste voordeel van een camper huren is toch wel de hoge flexibiliteit die u tijdens uw vakantie heeft. U kunt zelf gemakkelijk overal heen rijden, en hoeft geen rekening te houden met bepaalde tijden. Wilt u halverwege uw vakantie toch liever naar een andere locatie reizen dan bent u daar helemaal vrij in.

 

Overnachten

De kosten voor een overnachting in een hotel kunnen al snel op honderd euro per persoon liggen. Overnachten in een camper is gratis, u moet wel betalen voor een staplaats op een camping of kampeerlocatie. Voor enkele tientjes heeft u vaak al een staplaats voor een nacht op een camping. De gemiddelde kosten liggen niet hoger dan 20 tot 30 euro per nacht.

 

Rijden

Zoals al bij flexibiliteit werd beschreven heeft u het stuur zelf in handen, u bepaalt dus volledig zelf waar u heen rijdt en welke toeristische plekken u gaat bezoeken. Veel mensen genieten van het rijden op snelwegen, vanwege het mooie uitzicht tijdens de reis.

 

Comfort

Het hoge comfort van een camper is een voordeel dat veel mensen het meest kunnen waarderen. Een camper huurt u inclusief keuken, met alles erop en eraan, kleine badkamer, bedden, en een zitruimte. U heeft letterlijk een huis op wielen, en dat maakt een camper huren dan ook zo comfortabel.

 

Welke nadelen heeft u bij het huren van een kampeerauto?

Aan het huren van een kampeerauto zitten enkele nadelen, toch zijn deze te overzien tegenover de voordelen. Om u toch een goed beeld te geven wat u van een campervakantie kunt verwachten beschrijven wij ook een aantal nadelen.

 

Benzinekosten

Tijdens uw reis zult u regelmatig moeten tanken. De kosten van benzine liggen in het buitenland gelukkig aanzienlijk lager dan in Nederland, en daarom is een vakantie in een camper niet heel duur. Toch kunnen de benzinekosten al snel optellen, kijk daarom vooraf waar u goedkoop kunt tanken in de omgeving waar u wilt verblijven. Ook als u op rondreis bent is het raadzaam vooraf te onderzoeken bij welke tankstations u terecht kunt voor goedkope benzine.
Het verbruikt van een camper ligt gemiddeld op 1:8, vooral tijdens een lange vakantie waarbij u veel rondreist zal de camper flink wat benzine verbruiken.

 

Lastig parkeren

Ondanks het feit dat veel campings plek bieden aan campers kan het toch lastig zijn een goede locatie te vinden om te overnachten. Langs de snelweg kunt u vaak niet te lang blijven. Doordat een camper langer is dan een auto of busje, past het niet in één parkeervak. Het vinden van een goede parkeerplek om te overnachten, of om gedurende de dag even te rusten, kan daarom een hele opgave zijn.

 

Verzekeringen

Als u een camper huurt is het altijd aan te raden een verzekering af te sluiten. Bij Camperverhuur Ventura huurt u campers die verzekerd zijn met een WA+Casco-verzekering, de autoverzekering hoeft u dus zelf gelukkig niet te regelen. Heeft u bijvoorbeeld pech met uw camper onderweg dan krijgt u zo snel mogelijk een vervangend voertuig.
Het is wel aan te raden een reisverzekering af te sluiten voordat u op vakantie gaat. Dit kunt u bij uw verzekeringsmaatschappij afsluiten, vaak biedt uw bank ook een dekking aan tijdens uw vakantie.