Campus Diemen Zuid verlicht

Philips staat bekend om innovatie en recentelijk de beslissing om een, in de ogen van het publiek, belangrijk onderdeel van het bedrijf af te stoten. Philips Lighting is één van de onderdelen waar het bedrijf groot mee is geworden. De beslissing om het af te stoten kwam dan ook bij velen als een verrassing.

Innovatieve verlichting

Philips Lighting bracht de laatste jaren veel innovatieve producten op de markt. Ze gingen verder dan leuke design lampen ontwikkelen en kwamen met een uitgebreid LED assortiment. Toch zag het bestuur van de multinational blijkbaar niet meer genoeg heil in de producten. Het sluit niet aan bij de huidige bedrijfsvoering en –gedachte waardoor besloten werd het geheel los te koppelen. Daarbij werd er besloten een fabriek te sluiten in Terneuzen, maar dit had volgens het bestuur niks te maken met het afstoten van Lighting.

Campus Diemen Zuid

Het bedrijf zit ondanks de veranderingen niet stil. 20 november j.l. werd er in Diemen Zuid een nieuwe campus geopend in door minister Stef Blok. Philips heeft voor het complex de openbare verlichting ingericht. De campus is gevestigd in de wijk Diemervijver.

Voor de verlichting is een ingenieus systeem bedacht waardoor straatlantaarns overbodig zijn. In plaats van de verlichting zoals we die kennen plaatste Philips LED spots op dakranden van gebouwen. De LED spots voorzien het terrein van een mooi en egaal, warm-wit licht. De spots zijn zo ingesteld dat de bewoners van de gebouwen geen last hebben van het licht. Daarnaast biedt het licht de mogelijkheid gezichten beter in het donker te herkennen, waardoor de veiligheid op de campus groter wordt.

De spots zijn niet de enige lichtbronnen op de campus. Speciale projectoren zorgen ervoor dat delen van de grond het plein worden opgelicht door verschillende figuren. Daarnaast hebben alle ingangen van de verschillende gebouwen een eigen kleur gekregen. Studenten kunnen zo in het donker eenvoudig zien welk gebouw waar is.