Celblok H, een populaire dramaserie van SBS6

Celblok H is dé nieuwe dramaserie van SBS6 die vanaf 3 maart 2014 op tv wordt uitgezonden. Celblok H speelt zich af in een vrouwengevangenis. Het verhaal begint bij Suus (Suzanne) die jarenlang mishandeld is door haar man. Nadat bij Suus de grens is bereikt, draait ze helemaal door en is ze van plan haar man te vermoorden. Tijdens haar daad wordt ze betrapt door haar dochter die haar man weet te redden van de dood. Uiteindelijk besluit het gezin om het op een zelfmoordpoging te houden maar Suus moet haar voorarrest uitzitten in een vrouwengevangenis. Macht, afgunst en moord zijn hier dagelijks aan de orde. Voor Suus begint een tijd van overleven en keuzes maken. In een machtsstrijd tussen alle gedetineerden en het strenge regime van de vrouwengevangenis moet ze staande zien te blijven. Een strijd om de macht tussen 2 groepen onder leiding van Lex en Freddy. Maakt Suus de juiste keuzes?

Celblok H is sinds 3 maart 2014 elke maandagavond om 20.30 uur uitgezonden op SBS6. Sinds de start van deze nieuwe dramaserie is Celblok H al enorm populair. De kijkcijfers van de eerste 2 afleveringen zaten zelfs boven een miljoen kijkers. Er wordt zelfs al gesproken over een 2e seizoen. Celblok H blijkt dan ook een groot succes voor SBS6. Heb je een aflevering gemist of wil je een aflevering nog een keer bekijken? Bekijk deze dan terug via deze link ‘Celblok H gemist‘. Hier vind je een overzicht van alle afleveringen van Celblok H.

De grootste rollen in Celblok H worden gespeeld door Isa Hoes, Eva van de Wijdeven en Inge Ipenburg. Isa Hoes speelt de hoofdrol van Suus / Suzanne, Eva van de Wijdeven is terug te zien als Freddy / Frederique en Inge Ipenburg speelt de gemene Lex. Andere acteurs en actrices die je in deze serie kunt bewonderen zijn Christine van Stralen, Eva Poppink, Marieke van Leeuwen, Imanuelle Grives, Dimme Treurniet, Mustafa Duygulu, Jaike Belfor en Denise Aznam.