Datingsite beloont nieuwe koppels met liefdesslotje

Nu het steeds moeilijker wordt voor datingsites om de gunst van de online dater voor zich te winnen pakken dis soort sites steeds meer uit met cadeautjes en andere leuke extra’s. Zo startte datingsite Pepper een samenwerking met Bagels & Beans, waar Pepper leden met korting konden daten. Nu heeft ook Lexa iets leuks bedacht: liefdesslotjes voor mannen en vrouwen die elkaar dankzij hun datingsite hebben ontmoet.

Slimme marketingtruc van datingsite

Als een stel meldt aan Lexa dat zij een gelukkige match zijn stuurt Lexa hen een hartvormig slotje toe dat de gelukkigen ergens op een speciale plek kunnen hangen. Denk bijvoorbeeld aan de bekende brug in Amsterdam waar tientallen sloten van verliefde stellen te bewonderen zijn. Ook goede reclame voor Lexa, want hun bedrijfsnaam prijkt natuurlijk prominent op deze Love Locks. Vermoedelijk kijken vele sites voor online dating met jaloerse blikken naar deze gadget. Of het daadwerkelijk nieuwe daters over de streep trekt om nu precies voor Lexa dating te kiezen blijft voorlopig de vraag.

Lexa is al een tijdje de bekendste datingsite van Nederland, maar doet er dus alles aan om deze goede positie te behouden. Onder toeziend oog van de schrijvende (dating)pers werd onlangs het eerste liefdesslotje bij een Amsterdamse gracht opgehangen door een blij Lexakoppel. Naast de Love Locks introduceerde het datingbedrijf onlangs Lexa Borrels, waarbij leden ook buiten de site om in een informele sfeer kennis kunnen maken.

De concurrentiestrijd is hard; naast Relatieplanet timmeren ook Parship, Pepper en e-Matching hard aan de weg, middels televisiereclames en radiospotjes. De datingbranche is in relatief korte tijd een volwassen markt geworden. Ook het aantal websites dat datingsite reviews aanbiedt aan twijfelende consumenten is de laatste jaren uitzonderlijk hard gestegen. Volgens onderzoek van Lexa heeft de gemiddelde Nederlandse single die aan online dating doet ongeveer 12 dates per jaar (1 per maand). Niet verwonderlijk dus dat internetdating big business is.