De beste opties voor bewakingscamera’s tegenwoordig

Een bewakingscamera is iets heel persoonlijks, waar u persoonlijke gesprekken of beelden kunt opnemen. Het is belangrijk dat deze werkt zoals u wilt en met alle functies die u wilt. Videobewaking is er namelijk in alle soorten en maten. Hieronder staat informatie over analoge en netwerk camera’s.

Het is belangrijk dat u weet wat voor een beeld u wilt hebben van de camera. Voor een camera met beter beeld, oplopend tot full HD zijn er ip netwerk camera’s. Het is een beetje overdreven om in full HD te filmen, aangezien dat veel geheugen kost en veel camera’s dat niet aankunnen. De netwerk camera’s zijn aangesloten op het netwerk in uw omgeving, zoals de naam al zegt. Dit heeft voor- en nadelen. De voordelen zijn dat de beeldkwaliteit veel hoger is. Als het voor u enorm belangrijk is dat de camera een helder beeld geeft, kunt u het beste kiezen voor een netwerk camera. De nadelen hiervan zijn dat de bewakingscamera aangesloten moet worden op uw netwerk. Dit kan veel gedoe geven als u het zelf wilt doen en niet uit handen wilt geven. Bovendien zijn de netwerk camera’s op het netwerk aangesloten wat ervoor kan zorgen dat u het merkt als de camera aanstaat. Het kan, hoeft niet, resulteren in tragere verbindingen.

Aan de andere kant zijn er de analoge camera’s. Hier zijn ook voor en nadelen aan, tegengesteld aan de netwerk camera’s. Met deze camera’s heeft u geen gedoe met aansluiten, het is veel gemakkelijker gedaan. Bovendien is de camera niet aangesloten op uw netwerk waardoor u nooit last heeft van haperende verbindingen. Analoge bewakingscamera’s werken met TVL. Dit betekent TV lines. Hoe hoger de uitdrukking in TVL, hoe hoger de beeldkwaliteit. Mocht u dus kiezen voor een analoge camera, kunt u twijfelen tussen verschillen in beeldkwaliteit van 480 TVL tot 800 TVL, waarbij een 800TVL bewakingscamera ontzettend nieuw is en een hoge beeldkwaliteit.