De kracht van water bij het afvallen

Wellicht klinkt het je niet onbekend in de oren: water drinken is goed bij het afvallen. Maar waarom helpt water drinken je af te vallen? Je leest het in dit artikel.

 

Redenen om af te vallen

Er zijn talloze redenen om af te vallen. Vaak speelt de gezondheid een rol, maar het kan ook voorkomen dat mensen er beter uit willen komen te zien. Welke reden je ook hebt, water kan je helpen om op gewicht te komen.

 

De kracht van water

Om te beginnen helpen we een fabeltje de wereld uit: water is geen helend middel dat je zonder extra inzet helpt om af te vallen. Je kunt liters per dag drinken en toch geen gewicht verliezen. Want water is niet het enige dat je helpt. Je zult zelf ook wat moeten doen. Desondanks is de kracht van water tijdens het afvallen wel groot.

 

Water als vervanger

De belangrijkste eigenschap van water is dat het dient als vervanger voor andere voeding en drankjes. Denk hierbij aan vette sappen (zoals vruchtensappen die boordevol suikers zitten) en frisdranken. In een normaal glas sinas of cola zitten al gauw meer dan 50 calorieën. Vijf van die glazen per dag levert je al snel 250 calorieën op. Wanneer je echter water drinkt, zul je minder behoefte hebben aan die vette drankjes en er meer laten staan. Bedenk dat je per dan twee glazen drinkt. Dat betekent dat je maar 100 calorieën binnenkrijgt in plaats van 250.

 

Water ter voorbereiding

Ter voorbereiding op het eten kun je ook water drinken. Wie een flesje water van een halve liter drinkt voor een maaltijd (zoals lunch en diner) zul je al een vol gevoel hebben als je aan tafel gaat. Het zal zorgen dat je minder opschept en dus ook minder nuttigt.

 

Laat water je helpen

Je hebt het kunnen lezen. Water kan je prima helpen bij het afvallen. Drink dus vaker water en laat vette sappen staan.