De Lego Film blijkt een groot succes!

De Lego Film is afgelopen woensdag, 12 februari 2014, in Nederland uitgekomen en blijkt nu al een groot succes. De animatiefilm gaat over het Lego poppetje Emmet. Emmet is een braaf en sociaal Lego poppetje. Hij leeft in een wereld met een vast ritme, alles is bij Emmet vastgelegd in een instructieblaadje. Wanneer hij op een bijzonder voorwerp stuit wordt hij door een groot misverstand aangezien als een grote held. Emmet wordt samen met een aantal andere superhelden, zoals superman en batman, op pad gestuurd om President Business tegen te houden. President Business heeft namelijk plannen om het hele universum aan elkaar te lijmen. Aan de superhelden de taak om hem tegen te houden. Helaas is Emmet niet altijd even handig en goed voorbereid. Dit zorgt voor enorm veel kijkplezier en veel hilarische momenten. De Lego Film is geschikt voor het hele gezin en is ook te zien in 3D.

Emmet wordt ingesproken door Kees Tol, Wyldstyle wordt ingesproken door Georgina Verbaan, Gerard Ekdom is te horen als Batman en Superman wordt ingesproken door Levi van Kempen. De Lego Film is geproduceert door de regisseurs van Het Regent Gehaktballen en 21 Jump Street.

De Lego Film is het eerste bioscoopavontuur van Warner Bros en blijkt nu al een groot succes. Al eerder kwam er in Amerika een Engelse versie van de film uit namelijk The Lego Movie. The Lego Movie is geproduceert door Phil Lord en Chriss Miller. In de Engelse versie horen we onder andere Channing Tatum, Elizabeth Banks, Craig Berry, Liam Neeson, Will Arnett, en Morgan Freeman. The Lego Movie bracht in het eerste openingsweekend in Amerika al meer dan $69 miljoen op. Hiermee is The Lego Movie een van de best debuterende animatiefilms ooit. De film is zelfs zo populair dat er nu al gesproken wordt van een vervolg op deze eerste film.