De lekkerste chocoladetaarten op een rijtje

Iedereen is dol op chocolade. Om deze reden kan je bij het bakken van een taart altijd kiezen voor de traditionele chocoladetaart. Deze klassieke, elegante taart is gegarandeerd een succes. Het is ook leuk om eens wat anders te proberen. Kies bijvoorbeeld eens voor een chocolade hazelnotentaart, een chocolade fudgetaart of een eenvoudige chocoladecake. Hieronder staan de lekkerste chocoladetaarten op een rijtje.

Genieten met noten

De klassieke chocoladetaart kan ook heerlijk smaken met wat noten in de taart. Denk hierbij aan hazelnoten, walnoten of pistachenoten. Bij een taart met hazelnoten moeten de hazelnoten eerst geroosterd worden. Dit kan je het beste doen in een droge schone koekenpan, die op laag vuur zet totdat de noten beginnen te verkleuren. Het is van uiterst belang dat je de hazelnoten niet laat aanbranden. Leg de hazelnoten vervolgens op een schone theedoek. Vouw de theedoek dicht en wrijf de hazelnoten in de doek heen en weer. Op deze manier vallen de vliesjes van de noten af. Maal de noten vervolgens fijn. Dit kan door middel van een foodprocessor. Let er op dat je de noten niet al te fijn maalt. Volg hierna het standaardrecept van de chocoladetaart. Spatel op het laatste moment de fijngemalen hazelnoten door het beslag. Deze notenvariant is gegarandeerd smullen!

Fabuleuze fudgetaart

Deze variant op de chocoladetaart is onweerstaanbaar voor de zoetekauw! Voor deze taart heb je verschillende extra ingrediënten nodig om de fudge te maken. Denk hierbij aan wat extra boter, wat rietsuiker en wat Griekse yoghurt. Bij dit recept smelt je, net zoals bij de klassieke chocoladetaart, eerst de pure chocolade. Klopt hierna de boter met de suiker licht en schuimig. Klop vervolgens wat vanille-essence door het mengsel en voeg hierna de eieren toe. Roer hierna de gesmolten chocolade en de yoghurt door het mengsel. Spatel hierna de bloem erdoor. Giet de substantie in twee springvormen en bak deze in dertig minuten totdat ze stevig aanvoelen. Smelt voor de fudge wederom chocolade en boter in een pan. Roer de poedersuiker en de Griekse yoghurt hierdoor. Bestrijk dit mengsel met een spatel op de twee gebakken taarten. Zet de taarten vervolgens op elkaar en garneer de bovenkant met wat extra poedersuiker. Voor de extra touch kan je wat chocoladekrullen op de bovenkant van de taart leggen. Deze fudgetaart is bijna nog lekkerder dan de klassieke chocoladetaart!

Less is more – de chocoladecake

Een eenvoudige chocoladecake is op z’n tijd ook heerlijk. Deze cake kan je langer bewaren dan de traditionele chocoladetaart. Bij de cake vervang je de bloem voor zelfrijzend bakmeel. Hierdoor gaat de cake rijzen. Verder is het belangrijk bij de chocoladecake om, net zoals bij de chocoladetaart, pure chocolade te gebruiken. De chocoladecake is niet zo elegant als de klassieke chocoladetaart, maar is ideaal om te bakken voor een kinderfeestje. Met wat slagroom en wat Smarties bovenop de cake is het baksel helemaal af!

Meer weten of speciale ingredienten welke je kunt gebruiken? Saffraan zou perfect zijn om hier bij te gebruiken. Meer informatie hierover is terug te vinden op goldenresultsaffron.com