De meeste kinderziektes zijn meestal onschuldig

Er zijn ontzettend veel aandoeningen maar we hebben in Nederland ook een ziektes die alleen als een kinderziekte bestempeld worden. Voorbeelden van kinderziektes zijn geelzucht en mazelen. Bij kinderziektes.org kan je zien welke allemaal onder kinderziekten vallen. Voor het grootste deel van de kinderziekten heb je een inenting gehad. Voor waterpokken ben je bijvoorbeeld heb je geen inenting gehad en dat is niet een probleem want er is geen gevaar voor een kind in normale omstandigheden. Je kunt tevens klachten van krijgen van kinderziektes waarvoor je bent ingeënt. Er zijn ook mensen die uit geloofsovertuiging kinderen niet laten inenten.

Tegenwoordig zijn personen vlot geneigd een specialist te contacteren, maar normaliter is een telefoontje naar je eigen arts genoeg. Opletten op kritieke signalen is van belang. Bij genoeg signalen moet je alarm slaan en contact opnemen met je eigen huisarts. Een kind kan niet wakker te krijgen zijn. Het is altijd van belang dat je kind vocht binnenkrijgt. Bedenk van tevoren wat je gaat doen als er iets gebeurt.

<blockquote>Hang op makkelijke plek blaadje met belangrijke telefoonnumers!</blockquote>

Je kunt met stress doorgaans niet zuiver dingen overdenken. Het is van belang om het zo makkelijk mogelijk te hebben als er iets gebeurt. Indien er belangrijke nieuwtjes komen omtrent ziektes bij kinderen dan laat een overheidsinstelling het volk direct dit nieuws omtrent kinderziektes weten. Er zijn andere landen waar de veiligheid van een kind meer dan eens wordt verwaarloosd. Je mag dan ook van geluk spreken wanneer je woonachtig bent in Nederland.