De mooiste eilanden van de Azoren

De Azoren is een vulkanische eilandengroep van Portugal. De archipel bestaat uit maar liefst negen onbewoonde eilanden met ieder een geheel eigen karakter. Op de Azoren is geen massatoerisme en dus ideaal voor de rustige- en natuurvakantieganger. Natuurlijk zijn er ook een aantal prachtige eilanden die je welt kunt bezoeken. Hieronder een kleine greep uit de archipel die zeer geschikt zijn voor een vakantie Azoren.

Bloemeneiland Madeira

Madeira, ook wel bekend als het bloemeneiland. Op dit eiland vind je veel rotsformaties, bergen en een ruige natuur. Bij het meest westelijke punt van het eiland. bij Porto Moniz, zijn veel watervallen, baden en en rotsformaties. Je kunt hier gezellig over de haven wandelen die ‘s zomers erg in trek is bij zowel de toeristen als bij de inwoners. Miradouro de Santa mag je niet missen als je op Madeira bent. Dit is een uitkijkpunt waarbij je prachtig uitzicht hebt over Porto Moniz.

Het wijnrijke Pico

Pico heeft een wijngaardenlandschap en staat ook wel bekend om zijn witte wijn: Verdelho. Het vulkanische wijngaardlandschap is zelfs erkend als Werelderfgoed door UNESCO. Ga langs bij één van de vele wijnboerderijen en zie hoe de wijn hier geproduceerd wordt en, als je wilt, kun je de wijn zelfs proeven!

Het grote Sao Miguel

Sao Miguel is het grootste eiland van de Azoren en is perfect voor de natuurliefhebber! Zo kun je de mooie blauw-groene kratermeren van Lagoa de Fogo en Sete Cidades bezoeken, midden in het bergachtige landschap. Ook kun je watervallen opzoeken in Furnas, verbazingwekkend hoog zijn ze. Na alle impressies ben je vast toe aan een goed bord eten, dan moet je de Cozido das Furnas proberen. Dit is een traditionele stoofschotel met vlees en groenten. Het leuk ervan is, is dat het bij de kraters wordt gekookt.