De Samsung Galaxy S5 kopen of wachten?

Samsung heeft een kleine tijd terug haar nieuwe vlaggenschip voor (begin) 2014 uitgebracht onder de naam Samsung Galaxy S5. De Samsung Galaxy S5 was voor zijn release al veelvuldig in het nieuws geweest door geruchten. Het bleken in de meeste gevallen inderdaad enkel om geruchten te gaan, die helaas niet in het definitieve toestel te voorschijn kwamen.

Zo werd er echt heel vaak gesproken over de vermeende 2K resolutie die het toestel zou gaan krijgen. Het zou heel goed kunnen dat Samsung hier wel overnadacht om dit in zijn Galaxy S5 te stoppen, maar het kwam er niet van. Hierdoor heeft de Galaxy S5 ‘slechts’ een Full HD scherm. Misschien is dit wel beter zo, met Full HD (op dit scherm) kan je de pixels ook al niet meer onderscheiden, om dan nog meer pixels te plaatsen die je toch niet kan zien en zo de batterij leeg te slurpen is misschien zo goed nog niet. Samsung doet er dus eigenlijk goed aan om dit niet te hebben gedaan, dan zou er namelijk te veel gezeurd worden over de batterij.

Wat wel uitkwam, en ook redelijk in de lijn der verwachtingen lag als je de voorgaande telefoons had gezien, is dat de Samsung Galaxy S5 over een vingerafdrukscanner bezit en in de kleur goud komt. Blijkbaar is er een nieuwe trend ingezet, want deze combinatie zie je opeens veel vaker. Samsung heeft daarnaast nog een extra gimmick toegevoegd: een hartslagmeter. Of dit daadwerkelijk heel erg handig is, moet nog in de praktijk blijken.

Ga je de Samsung Galaxy S5 kopen? Dan zal je waarschijnlijk flink in de buidel moeten tasten; tot dusver is de adviesprijs namelijk gesteld op 699 euro. Om de prijs te verminderen kan je natuurlijk altijd een Samsung Galaxy S5 abonnement afsluiten zodat je minder (of niks) voor de Galaxy S5 betaald en wat meer voor je abonnement kosten.