De Samsung Galaxy S5 vingerafdrukscanner

De toevoeging van biometrie in smartphones is een onderwerp dat steeds vaker ter sprake komt en wordt toegepast. Dit heeft met name te maken met het feit dat steeds meer smartphone fabrikanten dit onderdeel oppakken en deel uit willen laten maken van hun smartphones.

Apple slaagde er in om als eerste met de zogenoemde TouchID op de markt te komen bij de iPhone 5s, waarna de rest van de smartphone-markt al snel volgde, waaronder Samsung met de Samsung Galaxy S5. Toch zijn critici er over eens dat de vingerafdrukscanner van Apple nauwkeuriger werkt.

De vingerafdrukscanner van de Samsung Galaxy S5 is zeker niet slecht, maar wel de op één na beste van de markt (op dit moment). De werking van de vingerafdrukscanner van de Galaxy S5 varieert ook iets dan die van de iPhone 5s. Bij de Galaxy S5 moet je namelijk met je vinger op en neer vegen over de scanner, een beweging die je wel eerst onder de knie moet krijgen.

Daarnaast kun je bij de Galaxy S5 meerdere vingers instellen, waardoor je partner bijvoorbeeld ook toegang kan krijgen tot je toestel. Dit kan handig zijn. Ondanks dat je de beweging voor de vingerafdrukscanner wel eerst onder de knie moet krijgen, werkt het verder wel uitstekend. Je hoeft niet bang te zijn dat iemand anders met zijn vinger jouw toestel kan ontgrendelen, wat natuurlijk een dikke plus is. Kortom, de beveiliging is goed.

Waarschijnlijk zal Samsung de scan- techniek van de vingerafdrukscanner op toekomstige toestellen nog wel wat bijstellen, voor een optimaal gebruikersgemak.