De voor- en nadelen van een traagschuim matras

Als je een ouder bent, moet je weten dat er zoveel verschillende baby producten op de markt zijn. Het maken van de juiste keuze voor je baby kan een lastige taak zijn, en dat is vooral te ‘danken’ aan de grote keuze die je tegenwoordig krijgt. Als je op zoek bent naar een goede matras voor in de wieg, krijg je de keuze uit allerlei verschillende soorten matrassen.

Een van de populairste types is momenteel de traagschuim/geheugenschuim matras die oorspronkelijk is ontwerp door de NASA. Het materiaal werd in 1970 voor het eerst gebruikt, en was bedoelt om astronauten te helpen tegen de G-krachten die vrijkomen tijdens de lancering van de shuttle. In deze periode bedacht men ook dat het materiaal zou kunnen worden gebruikt voor het maken van matrassen voor de normale man.

Er zijn verschillende voor- en nadelen aan de keuze voor een traagschuim matras in het bedje van je kind. Een traagschuim matras past zich aan op het lichaam, en hierdoor zijn ouders vaak bang voor verstikking van het kind, oftewel wiegendood.

Matrassen Outlet

Een ander probleem is dat dit soort matrassen vaak een stuk warmer zijn dan een traditionele matras, omdat het de hitte vasthoudt van het lichaam. Dit is in koelere klimaten, waaronder Nederland, geen probleem, maar wel kan het oncomfortabel aanvoelen voor de baby als het warm is waar u leeft.

Maar naast de nadelen zijn er ook twee grote voordelen bij het gebruik van een traagschuim matras. Doordat traagschuim zich vormt aan het lichaam, vermindert het de drukpunten, waardoor je baby erg comfortabel kan slapen. Door de superieure eigenschappen van traagschuim zal je baby in een goede positie slapen en zal dit ook een positief effect hebben op zijn of haar gezondheid.

Een goede traagschuim matras is te koop bij een matrassen outlet.