De voor- en nadelen van NorthWest als uitvaartverzekeraar

Is NorthWest voor u een interessante verzekeraar?

In Nederland zijn een groot aantal uitvaartverzekeraars actief, zij bieden verzekeringen aan voor begrafenissen, crematies en andere uitvaarten. De kosten van een uitvaart kunnen al snel hoog oplopen, er zijn verschillende factoren die meetellen bij het opmaken van de prijs. Door een verzekering af te sluiten kunnen een groot deel van de kosten gedekt worden, maar hier komen wel een aantal voorwaarden bij kijken.

In dit artikel vindt u de voor- en nadelen van een uitvaartverzekering bij NorthWest. De informatie is gebaseerd op de website van NorthWest en http://begrafenisverzekering.co/voordelen-van-een-uitvaartverzekering-bij-northwest.html, waar meer informatie over uitvaartverzekeraars staat en waar de verzekeraars met elkaar worden vergeleken.

De voordelen van NorthWest

Geen financiële rompslomp voor nabestaanden

Een belangrijk punt voor veel Nederlanders die een uitvaartverzekering willen is dat nabestaanden zo min mogelijk te maken zullen krijgen met de financiële zaken die hierbij komen kijken. De dagen na het overlijden heeft de familie vaak geen emotionele kracht meer om alles te kunnen regelen.

NorthWest biedt daarom een natura-sommen verzekering aan. Dit houdt in dat alle kosten die gemaakt worden voor de uitvaart bij de verzekeraar zelf terecht komen. Bij het samenstellen van de uitvaartverzekering wordt berekend tot welk bedrag de kosten gedekt zullen worden. De rekeningen die bij de uitvaart uitgeschreven worden zullen bij NorthWest terechtkomen, welke alles netjes afhandelt.

Vrije keuze in uitvaartverzorging

Op plek 2 van belangrijke factoren van de uitvaartverzekering is het vrij mogen kiezen van een uitvaartverzorger. Veel verzekeraars kiezen ervoor om contracten te sluiten met specifieke verzorgers, zodat zij lage prijzen kunnen hanteren. NorthWest kiest voor een ander pad en geeft verzekerden zelf volledig de vrijheid om een verzorger uit te kiezen. Zo kunnen verzekerden toch terecht bij een verzorger in de buurt of bij de verzorger waar een ander familielid eerder ook al begraven of gecremeerd is. Vooral wanneer er in het verleden goede ervaringen met een verzorger geweest zijn is het fijn als deze als vrije keuze genomen kan worden.

Deskundige begeleiding

Na het overlijden zijn de emoties van de nabestaanden erg belangrijk. NorthWest kiest er hierom voor om professionele hulp te regelen voor de nabestaanden. Met deskundige begeleiding krijgen nabestaanden de juiste zorg die nodig is in tijden van verdriet. Vaak wordt de uitvaart toch gezien als een viering van het leven van de overledene, ook in deze situaties zal NorthWest de juiste begeleiding verzorgen.

Vrij opzeggen en toevoegen van wensen

Als u na het afsluiten van een verzekering bij NorthWest toch liever een aantal wensen die u in uw hoofd had wilt laten verdwijderen, of juist nieuwe wensen wilt toevoegen, dan kunt u dit eenvoudig doen. U krijgt bij de verzekeraar geen vast pakket, dit resulteert erin dat u dus volledig vrij bent in het toevoegen en aanpassen van de wensen.

De nadelen van NorthWest

Ondanks het groot aantal voordelen zijn er ook enkele nadelen. Deze nadelen hebben vooral te maken met de natura-sommen verzekering die aangeboden wordt, deze nadelen komt u dan ook tegen bij veel andere verzekeraars die ook deze verzekering aanbieden.

Als u buiten het budget valt moet u bijbetalen

Het kan voorkomen dat de kosten van de uitvaart hoger uitvallen dan vooraf is ingeschat. Samen met NorthWest wordt gekeken wat de geschatte kosten voor de uitvaart zullen zijn. Hier wordt alles bij inbegrepen, het huren van een zaal, samenstellen van de rouwstoet, de kopjes koffie en plakjes cake, de rouwkaarten die verzonden worden bij overlijden. Al deze kostenposten worden bij elkaar opgeteld en samen beschreven in de verzekering.

Kiest u ervoor om op het laatste moment toch nog een extra rouwauto te huren, of meer rouwkaarten te versturen en meer koffie en cake te serveren bij de uitvaart, dan zullen de kosten buiten het budget vallen en doorberekend worden aan de nabestaanden.

Hierbij nog eens de voor- en nadelen van NorthWest op een rijtje

Voordelen

Geen financiële rompslomp voor nabestaanden

Vrije keuze in uitvaartverzorging

Deskundige begeleiding

Vrij opzeggen en toevoegen van wensen

Nadelen

Extra kosten worden doorberekend aan nabestaanden