Derde trimester van de zwangerschap

Het derde en laatste trimester van de zwangerschap is altijd erg spannend. Zo groeit het kind zowel in lengte als in gewicht, en gaat het zich ook gedragen als een baby. Het is voor de aanstaande moeder goed om te weten wat er zich allemaal in de buik plaats vind in het derde trimester van de zwangerschap.

Het derde trimester, week 28 tot en met de bevalling

In het derde trimester vinden er zich nog een aantal grote veranderingen plaats. Bijvoorbeeld de lengte en het gewicht van de baby. Zo groeit de baby van ongeveer 36,6 centimeter naar 51 centimeter. Ook het gewicht neemt flink toe. Niet alleen de groei is een belangrijk onderdeel van het derde trimester. Ook de activiteiten die de baby onderneemt in de buik zijn erg belangrijk. Zo gaat het de oogjes open doen en nog vele andere activiteiten zoals slikken, bewegen met de armen en benen, het draaien van het hoofd en het zuigen op de vingers.

De 28e week

Over de 28e week van de zwangerschap is veel informatie te vinden, bijvoorbeeld op de website van 28 weken zwanger. Dit is dan ook een belangrijke periode voor zowel het kind als de moeder. De baby heeft natuurlijk voldoende energie nodig om te kunnen blijven groeien. Voor de moeder is het dan ook van belang om goed en genoeg te blijven eten. Dit zorgt er voor dat de baby voldoende glucose binnen krijgt en het daar zijn of haar energie uit kan halen om te groeien.