Doe de gratis RDW Kenteken check

Heeft u een nieuwe auto op het oog maar wilt u eerst meer weten over de specificaties van het voertuig? Dan kunt u een gratis RDW kenteken check uitvoeren. Hiermee komt u simpelweg door het kenteken in te voeren achter veel informatie over het voertuig. Denk hierbij aan het energielabel wat heel handig is om te weten wanneer u een nieuwe auto koopt. Of aan het gewicht zodat u alvast kunt berekenen wat uw wegenbelasting zal gaan kosten. Wees dus voorbereid voordat u een nieuwe auto gaat aanschaffen zodat u niet achteraf voor hogere kosten komt te staan dan dat u had verwacht.

Staat mijn auto als verzekerd geregistreerd bij de RDW?

Wanneer u een auto op uw naam heeft staan bent u wettelijk verplicht deze te verzekeren. Wanneer uw voertuig niet verzekerd is dan kunt u een boete ontvangen van maar liefst € 396. Dit is zeer hoge boete die natuurlijk niemand wilt? Controleer daarom met onze RDW kenteken check of dat uw auto als verzekerd staat geregistreerd zodat u deze boete kunt voorkomen. Op rdw-kenteken.nl kunt u geheel kosteloos de kentekencheck doen.

Wanneer is de APK vervaldatum voor mijn voertuig?

Elk voertuig moet APK goed gekeurd zijn om de openbare weg op te mogen. Indien dit niet het geval is en de politie doet een controle kunt u hiervoor een boete ontvangen. Een APK check is bij de oudere auto’s 1 jaar geldig, bij de nieuwere auto’s kan dit 2 of 3 jaar geldig zijn. Ook uw APK vervaldatum kunt u terug vinden in onze RDW kenteken check.