Drang om te lezen

Matthew Flores is 12 jaar en een grote boekenwurm uit Utah, maar zijn familie heeft niet veel te besteden. Een kinderboek kopen zat er daarom niet in voor hem, maar zijn drang om te leren en te lezen was groot.

Reclamefolders

Op een dag kwam postbode Ron Lynch langslopen om in de straat van de Matthew, toen hij door de jongen werd aangesproken. Zijn vraag was of hij een aantal reclamefolders mocht hebben die over waren om te lezen. Hierop keek de postbode vreemd op en vroeg door. Hij kwam erachter dat Matthew enorm van lezen houdt en geen boeken kon betalen. Reclamefolders waren daarom goed genoeg voor hem. Deze ontmoeting veranderde het leven van de 12-arige, want de postbode was zo onder de indruk van de jongen dat hij genoegen nam met saaie reclamefolders, dat hij een actie op touw zette.

Facebook

Ron poste een foto van Matthew op Facebook en daaronder zijn achtergrond. Hij wilde koste wat het kost dat de jongen zoveel mogelijk boeken zou krijgen en riep daarom iedereen op om boeken op te sturen naar de jongen. Dit bericht ging binnen de kortste keren viral en ook onbekenden stuurden massaal boeken op. Binnen een paar dagen had Matthew al ruim 300 boeken opgestuurd gekregen en dat aantal groeit nog steeds.

Men is onder de indruk van zijn leergierigheid. De meeste jongens van 12 jaar zouden liever een spelcomputer krijgen, maar Matthew wordt dolgelukkig van boeken. Dit verhaal wijst mensen erop dat het een voorrecht is om te leren, te lezen en te ontwikkelen.

Reacties over heel de wereld

De boeken die hij opgestuurd kreeg waren niet alleen afkomstig uit zijn eigen land, maar kwamen van over de hele wereld. Hij kreeg onder andere boeken uit India, Australië en Engeland en dat maakt het verhaal extra speciaal. Mensen waren onder de indruk van zijn wil om te leren en zijn aangrijpende verhaal dat hij de postbode vroeg om reclamefolders dat ze de jongen graag wilden helpen.
Matthew is enorm dankbaar voor alle reacties en natuurlijk de boeken. Zodra hij een boek heeft uitgelezen, geeft hij ze weer weg aan andere minderbedeelde kinderen.