Drankspelletjes maken elk feest een succes

Welke drankspelletjes kun je spelen?

Een gezellige avond met vrienden is altijd leuk, vooral wanneer er alcohol gedronken wordt. De sfeer is losser, en de gesprekken gaan gemakkelijker. Vaak valt een feestje na een aantal biertjes toch een beetje stil, en wordt er naar wat entertainment gezocht – natuurlijk in de vorm van drankspelletjes! Drankspelletjes zijn ontzettend populair onder jongeren, omdat er binnen korte tijd flink wat alcohol naar binnen gewerkt wordt – zo wordt iedereen snel dronken en is het feest al snel weer erg gezellig. Er zijn verschillende soorten drankspelletjes, met verschillende regels en benodigdheden. In dit artikel vind je een aantal soorten drankspelletjes. Drink altijd voorzichtig en met mate. Op deze website vind je een overzicht met spellen en spelregels.

 

3 Drankspelletjes die je moet spelen!

Stef Stuntpiloot – Dit spel werd populair doordat Kruidvat dit bordspel verkocht, dat eigenlijk bedoeld is voor kinderen. Al snel werd het echter gebruikt om flink te zuipen, en is het uitgegroeid tot een van Nederlands bekendste drankspelletjes. Het spel wordt gespeeld met de set van Stef Stuntpiloot, en kan met maximaal vier spelers gespeeld worden. Een aantal jaren geleden is er ook een NK Stef Stuntpiloot gehouden onder studenten. Dit is dus zeker een van de drankspelletjes die je moet proberen!

 

Dopeze – voor dit spel heb je een groot aantal bierdopjes nodig, en natuurlijk alcohol om te drinken. Dit is een van de drankspelletjes die je lang kunt spelen, maar waar je dus wel erg dronken van wordt. Iedere speler moet omstebeurt een dopje bovenop de stapel plaatsen, wanneer de speler deze er succesvol oplegt moet iedereen slok nemen. Dit gaat net zo lang door totdat de stapel omvalt, nu moet de speler die de stapel om liet vallen zijn of haar glas leegdrinken.

 

100 Minuten spel – dit is een van de drankspelletjes die je heel erg dronken zal maken. Elke minuut moet je 50 milliliter bier drinken, en dit doe je honderd minuten lang. Aan het eind heb je dus 5 liter bier in iets meer dan anderhalf uur gedronken, en ben je flink dronken. Drankspelletjes als het 100 minuten spel zorgen dat je gegarandeerd dronken wordt.