Drie stappen die u moet ondernemen bij een lekkage

Een lekkage is altijd vervelend. Groot of klein, weinig of veel schade, een lekkage komt altijd op het verkeerde moment en brengt veel geregel en gedoe met zich mee. Heeft u een lekkage? Dan moet u in ieder geval deze drie stappen volgen om de schade te beperken en de schade zo snel mogelijk op te lossen.

Stap 1: neem contact op met een loodgieter. Het is belangrijk om direct bij het constateren van een lekkage, contact op te nemen met een loodgieter. Probeer hierbij te regelen dat deze loodgieter zo snel mogelijk naar uw lekkage komt kijken, zodat deze zo snel mogelijk verholpen kan worden. Hierbij geldt de regel: liever vandaag dan morgen.

Stap 2: laat de loodgieter de bron van de lekkage opsporen om deze vervolgens te repareren. Pas als de lekkage gerepareerd is, kunt u beginnen met stap 2: het opruimen van de schade. Omdat er bij het maken van een lekkage nog wat water kan vrijkomen, heeft het vrij weinig nut al uitgebreid te gaan poetsen voor de lekkage gemaakt is. Zorg er voor het maken van de lekkage voor dat de ergste troep is opgeruimd, om na de reparatie echt te kunnen poetsen.

Stap 3: vraag om de contactgegevens van de loodgieter, mocht dit nodig zijn. Natuurlijk gaat u ervan uit dat uw lekkage direct gemaakt is. Maar dit weet u natuurlijk nooit zeker. Vraag daarom altijd om de contactgegevens van uw loodgieter, zodat u deze direct kan bellen als dit nodig is. Bovendien heeft u dan altijd het nummer van een loodgieter in Alkmaar achter de hand als er ooit ergens anders een lekkage ontstaat.

Als u deze drie stappen volgt, weet u zeker dat de lekkage goed gerepareerd wordt en u weer gewoon prettig kan leven in uw eigen huis, zonder lekkage.