Droge ogen en contactlenzen

Het oog is afhankelijk van de stroom van tranen die voor constante vochtigheid en smering  zorgen om het comfort te behouden . Tranen zijn een combinatie van water , vocht ; oliën en  slijm. Tranen zorgen ook voor weerstand tegen infecties . Deze componenten worden afgescheiden door speciale klieren rond de ogen . Wanneer er een onbalans is in dit systeem, dan kun je last krijgen van droge ogen

Wanneer tranen de ogen niet adequaat smeren , kun je de volgende symptomen ervaren :

  • pijn
  • lichtgevoeligheid
  • Een zanderig gevoel
  • Een gevoel van een vreemd lichaam of zand in het oog
  • jeuk
  • roodheid
  • Wazig zicht

Soms zal een persoon met een droge ogen teveel tranen over de wangen , die lijkt misschien verwarrend . Dit gebeurt wanneer het oog niet genoeg smering. Het oog stuurt een noodsignaal via het zenuwstelsel voor meer smering. In reactie wordt overspoeld met het oog tranen proberen te compenseren voor de onderliggende droogte . Echter, deze tranen zijn meestal water en hebben niet de smerende eigenschappen of de rijke samenstelling van normale tranen . Zij zullen wassen puin weg , maar ze zullen niet de vacht van de oogoppervlak goed .

Wat zijn de oorzaken van Droge ogen ?
Naast een onbalans in de scheur – stroomsysteem van het oog, droge ogen worden veroorzaakt door situaties die uitdrogen van de traanfilm . Dit kan te wijten zijn aan de lucht drogen van airconditioning , warmte , of andere omgevingsfactoren . Andere voorwaarden die droge ogen kunnen veroorzaken zijn :

Het natuurlijke verouderingsproces , vooral menopauze
Bijwerkingen van bepaalde medicijnen zoals antihistaminica en anticonceptiepillen
Ziekten die het vermogen om tranen , zoals Sjogren ’s syndroom, reumatoïde artritis en collageen vasculaire ziekten maken beïnvloeden
Structurele problemen met de oogleden die niet toestaan ​​dat ze goed af te sluiten

Hoe kunnen droge ogen behandeld worden?
Hoewel droge ogen niet kan worden genezen , zijn er een aantal stappen kunnen worden genomen om ze te behandelen . U dient de behandeling te bespreken met een oogspecialist . Behandelingen voor droge ogen kan omvatten :

Kunsttranen druppels en zalfjes . Het gebruik van kunstmatige tranen is de primaire behandeling voor droge ogen . Kunstmatige tranen zijn beschikbaar over de toonbank . Niemand druppel werkt voor iedereen , dus je zou moeten experimenteren om de druppel die voor u werkt . Indien u chronisch droge ogen , is het belangrijk om de druppels te gebruiken , zelfs als je ogen voel me prima, ze gesmeerd te houden . Als uw ogen uitdrogen terwijl je slaapt , kunt u een dikkere glijmiddel te gebruiken , zoals een zalf , ’s nachts .
Tijdelijke punctale occlusie . Soms is het noodzakelijk om de leidingen die tranen drain uit het oog te sluiten . Dit kan tijdelijk worden uitgevoerd met een oplossende stekker die in de scheur afvoer van het onderste ooglid wordt geplaatst om te bepalen of permanente stekkers in voldoende hoeveelheden scheuren kan bieden .