Drukwerk

Stel, je hebt een bedrijf. Je bent er trots op en je bent van plan een hoop geld te verdienen met dat bedrijf. Echter, weet nu nog niemand wie je bent. Je moet jezelf op de markt gaan begeven. Reclame is daarbij noodzakelijk.

Soorten reclame

Per medium is er een andere manier van reclame maken. Denk bijvoorbeeld aan de commercials die op tv verschijnen. Hiervoor betaal je goud geld, maar bereik je wel een groot publiek. Alleen al het maken van een commercial kan al oplopen tot meer dan €2500. Dan koop je nog zendtijd bij verschillende zenders. Die rekenen allemaal andere tarieven, dat ligt aan de tijd dat je wilt dat je commercial wordt uitgezonden en hoevaak hij uitgezonden moet worden.

Daarnaast heb je ook radioreclame. Dat lijkt minder effectief, maar bijna iedereen luistert naar de radio in de auto. Het maken van een radiocommercial is al goedkoper en gaat vrijwel hetzelfde in zijn werk als het maken van een tvcommerical.

De krant lijkt misschien stervende, toch is het een sterk medium om je reclamebericht te plaatsen. Hierbij betaal je vaak per centimeter of per letter.

Drukwerk verspreiden

Toch zijn dit nog niet de meest handige manieren om reclame te maken voor een onbekend bedrijfje. Internetreclame en radioreclame werkt vaak op het moment dat wij als consument al een idee hebben om welk merk het gaat. Als je nog aan het begin staat van de bekendheid, moet je eerst zorgen dat je weet wie je doelgroep is en die van informatie voorzien. Denk daarbij aan folders of flyers verspreiden bij een grote hoeveelheid mensen.

Iedereeen die geen nee/nee sticker heeft, krijgt dan jouw folder van je bedrijf in de bus. Zo wordt je bekendheid in één klap ontzettend vergroot. Folders drukken kost tegenwoordig vrijwel niets meer en er zijn zelfs bedrijven, zoals atotzverspreiden.nl, die alles voor je regelen, van drukken tot verspreiden.