Een auto camera beschermt u en uw voertuig

Er is een legio aan redenen waarom de aanschaf van een auto camera een uitstekende investering kan zijn. Op de eerste plaats leveren de opnames onweerlegbaar bewijsmateriaal en fungeert het als een stille getuige indien u betrokken raakt bij een ongeval.. Tevens kan een dashboard camera de hoeveelheid tijd verminderen om een vordering door de rechter of door de verzekeringsmaatschappij toegewezen te krijgen. Maar er zijn nog een hoop andere voorbeelden:

Bewijs bij een verkeersongeluk

Wanneer er een ongeluk plaatsvindt, zorgen deze producten dat de tegenpartij geen vals verhaal meer kan verzinnen totdat de politie arriveert. U kunt vast wel de vele filmpjes uit het buitenland waarbij een eenvoudig ongeluk te zien is en de persoon die het ongeval heeft veroorzaakt probeert om het slachtoffer de schuld in de schoenen te schuiven. Zonder een dashcam de kans groot zijn dat het slachtoffer als dader werd aangewezen. U moet er natuurlijk niet aan denken dat dit een hardwerkende Nederlander zou overkomen. Maar helaas zijn er steeds meer voorbeelden op te noemen waarbij deze praktijken ook hier zijn gesignaleerd.Vandaar ook dat dit veruit de meest gekozen reden is om over te gaan tot de aankoop van een dashcam.

Verzekeringsfraude

Helaas zijn er nogal wat gewetenloze mensen die met opzet een ongeval regisseren en vervolgens de schuld aan een ander proberen te geven. Ze kunnen bijvoorbeeld proberen om geld af te persen van het slachtoffer door middel van nep verwondingen en overdreven acteerwerk. Op een aantal sites zijn een aantal video’s, gefilmd met een auto camera, die precies laten zien hoe deze verzekeringsfraude precies in zijn werk gaat. Met behulp van de dashboard camera is deze vorm van fraude voor altijd voorbij.

Inbraakbescherming

Bepaalde dashcams bieden een parkeermodus die registreert wanneer uw auto geparkeerd staat. Als iemand onverwachts in uw auto inbreekt of de auto ramt, zal het product direct beginnen te filmen en de dader(s) registreren. Dit is weer één van de vele voorbeelden waarom deze producten hun geld dubbel en dwars waard zijn.
Buiten deze redenen zijn er nog een aantal kleinere argumenten om een carcam in de auto te monteren, maar dit zijn veruit de belangrijkste. Bij Voordeeldashcam kunt u voordelig en betrouwbaar uw auto camera kopen.