Een eerste keer op wintersport

Voor iedereen die voor het eerst op wintersport gaat en er een beetje zenuwachtig is, het komt goed. Mocht dat niet geruststellend genoeg zijn, zijn hier wat tips om de spanning een beetje te verlichten.

Heb niet te hoge verwachtingen en schep deze ook niet voor de mensen met wie je gaat. Wintersporten is niet iets wat je meteen onder de knie hebt. Het is een lang en zwaar proces om te leren, maar zolang je er plezier in hebt is het zo voorbij. Het is slim om niet te leren van iemand die met je mee gaat, je kunt beter ski les nemen van een echte leraar. Die heeft namelijk niet ook betaald voor zijn vakantie en verdoet zijn tijd niet met jou heel moeizaam de basis te leren. Dat klinkt misschien onaardig, maar zo zit het wel in elkaar. Aangezien je nog een beginner bent, kun je je maar beter voorbereiden op veel valpartijen. Dat gaat gegarandeerd gebeuren. Als je bang bent om te vallen, is het misschien niet de goede sport voor je. Het is daarom wel slim om je goed warm te kleden… en vergeet je helm niet! Die kan ervoor zorgen dat je met alleen blauwe plekken naar Nederland gaat, in plaats van een hersenschudding.

Je kunt natuurlijk ook eens oefenen in Nederland. Als je voor het eerst ski’s ziet in Oostenrijk, dan schrikt dat misschien een beetje af. In Nederland zijn een boel indoorski hallen waar je heel veel kunt oefenen. Daar kun je ook je materialen huren.

Vergeet niet dat je er bent voor je plezier. De eerste keer kan misschien zwaar vallen omdat je nog veel moet oefenen, maar je wintersportvakantie gaat zeker een topvakantie worden. Wat je niet goed kan op de piste, kun je wel heel goed bij het après-skiën!