Een gezond en comfortabel binnenklimaat

Een warm en gezond binnenklimaat is iets wat ieder huis verdiend, toch krijgt lang niet ieder huis daar mee te maken. Met alle adviezen vanuit de overheid over ventilatie en het luchten van je woning door middel van het regelmatig openzetten van ramen en deuren kan het in de donkere maanden snel kouder worden in huis. Je stookt natuurlijk niet voor de hele straat, dus het constant openzetten en openhouden van deuren en ramen is niet echt realistisch. Hierin moet je een middenweg vinden. Deze middenweg is er en zorgt niet alleen ervoor dat je minder je raam open hoeft te zetten, maar ook dat je je centrale verwarming kunt laten verwijderen. Dit alternatief komt in de vorm van WTW units.

Hoe werkt een WTW unit

Een WTW unit vangt afgekoelde lucht op. Deze lucht is afgekoeld, maar bevat ten alle tijden nog voldoende warmte. Waar een normale CV ketel en verwarming niet kijkt naar de beschikbare warmte in een ruimte, zorgt een WTW unit ervoor dat er gebruik wordt gemaakt van de aanwezige warmte. Deze aanwezige warmte gebruikt de unit om de afgekoelde lucht te verwarmen. Door dit proces constant te herhalen wordt het automatisch een stuk warmer in huis en de ruimte waarin de WTW unit zich bevindt.

Verschonen van de lucht

Naast het verwarmen van de lucht in een ruimte zorgt een WTW unit ook voor het verschonen van de lucht in een ruimte. Dit doet een dergelijke unit door middel van een WTW filter. Deze vangt miniscule stofdeeltjes en andere schadelijke stofjes op en bewaard deze in de unit. Vervolgens wordt de lucht zonder deze verruilingen weer terug de ruimte ingeblazen. Ook dit proces wordt logischerwijs constant herhaald, waardoor het binnenklimaat automatisch comfortabeler en leefbaarder wordt.

De juiste ventilatie

Het kiezen van de juiste ventilatie kan een hele uitdaging zijn. Of je gebruik maakt van het juiste type ventilatie hangt af van een heleboel factoren. Daarom is het bij de aankoop van je ventilatiesysteem en ventilatoren altijd handig om gebruik te maken van een specialist. Zij kunnen vaak heel nauwkeurig voor je berekenen welk ventilatiesysteem het meest geschikt is voor jou situatie.