Een troebele vijver? Dat is zo weer schoon

Een mooie vijver in de tuin hebben is natuurlijk erg leuk. Maar wat nou als u de mooie vissen niet kunt zien door het troebele water? Gelukkig is er een nieuw systeem samengesteld, een biologisch filter. Deze is beschikbaar voor elke vijver. Deze filter zorgt er namelijk voor dat uw water weer helder wordt. En dat allemaal zonder de dure technische snufjes. Zo kunt u weer volop genieten van uw vijver en natuurlijk de vissen die er in zwemmen.

Vijver aanleggen
Een vijver aanleggen is zo klaar als u weet wat u moet doen. Het is niet zo verstandig om de vissen direct in de vijver te zetten, de vissen maken namelijk afvalstoffen. Die afvalstoffen worden omgezet in bacteriën. Deze bacteriën worden door waterplanten afgebroken. Het verstandige is dus om eerst uw planten in de vijver te stoppen voordat de vissen er in gaan.

Zweefalg
De stoffen die vrijkomen, kunnen zorgen voor verschillende soorten algen. Als u zweefalg hebt in uw vijver is dat een probleem. Daardoor wordt u vijver troebel en is de kans op stank erg groot. Natuurlijk zijn er genoeg middelen die u kunt gaan gebruiken. Maar waarom zou u elke maand geld uitgeven aan dure middeltjes terwijl er een filter is die uw vijver maanden schoon houdt. En u betaalt alleen maar de aanschafprijs. U zult het toch wel merken dat de biologische filter voordeliger is dan al de middeltjes bij elkaar.

Voor- en na delen van het systeem
Zoals elk systeem heeft de biologische filter ook zijn voor- en na delen. In vergelijking met de andere systemen is deze goedkoper. Ook de bouw van het filter is zeer compact, het water wordt namelijk gefilterd door een aangelegde dubbele boden samengesteld door speciaal filtermateriaal. Ook hebt u het voordeel dat u geen slangen of pompen zult zien omdat het filter in de vijver zelf is gebouwd. Daarnaast zorgt de biologische filter er voor dat er voldoende watercirculatie is in de vijver. Het enige nadeel van een biologisch filter is dat hij redelijk duur is in aanschaf. Maar na de aanschaf zult u wel merken dat dit de beste optie is.

Bron: http://www.hovenier-nu.nl