Een vakantie Zuid Afrika voorbereiden

Zuid Afrika is een schitterend land boordevol cultuur en een indrukwekkende natuur. Zuid Afrika is echter in diverse opzichten geen doorsnee vakantieland. Wanneer je rekening houdt met de volgende zaken wordt echter ook jouw vakantie Zuid Afrika een onvergetelijke trip!

Betalen in Zuid Afrika

Geld opnemen in Zuid Afrika is redelijk eenvoudig. Je kunt bij de meeste geldautomaten gewoon Zuid Afrikaanse Rands opnemen met een Nederlandse pas. Wanneer je opzoek bent naar een geldautomaat kun je het beste terecht bij benzinestations. Let er wel op dat sommige geldautomaten na 10 uur ’s avonds gesloten zijn wegens de veiligheid. Let ook altijd goed op wanneer je geld opneemt en doe dit liever altijd in gezelschap van een bekende.

Ook met fooien wordt tijdens je vakantie Zuid Afrika iets anders verwacht dan je in Nederland gewend bent. Wij vinden het redelijk normaal om een ober een fooitje te geven. In Zuid Afrika verwachten mensen als parkeerwachters, winkeliers en eigenlijk iedereen die jou helpt een kleine fooi. Het beste is om deze fooi gewoon te betalen omdat dit zeer gewaardeerd wordt en voor ons vaak een relatief klein bedrag is.

Reizen in Zuid Afrika

Veel mensen die op vakantie Zuid Afrika gaan besluiten om een rondreis te maken. Een rondreis Zuid Afrika kan je het best maken met een huurauto. Een auto huren in Zuid Afrika is relatief goedkoop en een goede manier om het land te ontdekken. Het is verstandig om een stevige auto met vierwielaandrijving te huren om ook de minder goed begaanbare wegen te trotseren. Wanneer je een rondreis Zuid Afrika maakt is het handig om de huurauto op de luchthaven op te pikken.