Elektrische vloerverwarming, hoe werkt dat?

Verwarmingen zijn er in diverse soorten en maten. Elektrische vloerverwarming is steeds vaker te vinden in Nederland. Dit type vloerverwarming verwarmt zowel de vloer als de ondervloer. Dit functioneert als één verwarmingselement. Het elektrische vloerverwarmingssysteem wordt voor optimale veiligheid via het circuit met een zekering aangesloten.

Soort warmte

Bij gebruik van een Cv-systeem moeten radiatoren verwarmd worden tot 25°C. Het nadeel daarvan is dat het lucht verwarmd wordt dat kan zorgen voor benauwdheid. Ook is het verspilling van energie want een deel van de warmte verdwijnt in muren. Daarentegen behaalt een elektrische verwarming grotere hoeveelheden warmte onder de vloer. Op deze manier wordt de ruimte geleidelijker verwarmt. Zo wordt de zon als het ware nagebootst wat zorgt voor een aangenamere verwarming.

Elektrisch in tegenstelling tot hydrolyse systeem

“Natte” vloerverwarmingssystemen zorgen voor veel werk en overlast. Doordat de vloer opengebroken wordt omdat een hydrolyse systeem dieper geplaatst wordt en het waterleidingsnetwerk moet uitgebreid worden. Tot tegenstelling van een elektrische vloerverwarming is er alleen aanwezigheid van elektriciteit nodig. Dat kan het best aangesloten worden door een erkende vakman om eventuele kortsluitingen en storingen te voorkomen.

Voordelen elektrische vloerverwarming

• Aangenamere verwarming
• Verwarmt ruimte geleidelijker
• Kan zowel in kleine als in grote ruimtes geïnstalleerd worden
• Kan bijna onder iedere vloerbedekking geïnstalleerd worden zoals natuursteen, hout, laminaat en tapijt
• Hoeft niet zo diep geplaatst te worden als hydrolyse systemen

Vloerverwarming vakman

Bent u geïnteresseerd in vloerverwarming of kunt u meer informatie gebruiken? Neem dan contact op met een erkende vloerverwarming vakman bij u in de buurt.