Energieleverancier vergelijken

Er zijn in Nederland veel verschillende energieleveranciers waar je klant kunt zijn. De meeste mensen zitten al jaren bij dezelfde energiemaatschappij. Dit is wel zo gemakkelijk, plus je weet waar je aan toe bent. Veel mensen vinden het lastig om over te stappen naar een andere energieleverancier. Toch wordt dit wel aangeraden door onder andere de Consumentenbond. Uit onderzoek is gebleken dat je vaak duurder uit bent als je jaren bij dezelfde energieleverancier blijft hangen. Bestaande klanten krijgen geen of minder goede aanbiedingen als hun contract is afgelopen. Je blijft dan klant bij je eigen energieleverancier, maar de tarieven zijn vaak een stuk hoger dan bij nieuwe klanten. Om die reden is het aan te raden om altijd energieleveranciers te vergelijken als je contract is afgelopen.

Er is altijd wel een leuke aanbieding of actie waarmee je voordeliger uit bent. Energieleveranciers bieden vaak verschillende acties aan. Allereerst kan er korting gegeven worden. Dit kan korting op gas en stroom zijn, maar ook een vaste korting is mogelijk. Deze vaste korting wordt dan verrekend om je jaarrekening. Een andere mogelijkheid is een leuk cadeau. Vaak schelen de tarieven onderling niet zoveel, een leuk cadeau kan dan juist het verschil maken. Populaire aanbiedingen van energieleveranciers zijn bijvoorbeeld een iPad, een E-reader of een cadeaubon bij een winkel zoals Bol.com of Mediamarkt. Juist door ieder jaar over te stappen, kun je iedere keer weer opnieuw gebruik maken van een leuke aanbieding.

Het overstappen is ook een stuk gemakkelijker dan de meeste mensen denken. Je zoekt online een energieleverancier naar keuze. Hierna kun je je gegevens invullen en je nieuwe energieleverancier regelt dan de rest met je oude energieleverancier. Je oude energieleverancier zal alleen nog je meterstanden opvragen om de eindrekening op te maken. Over het algemeen kan dit gewoon online, dus dat is binnen een paar minuten gebeurd.