Foto’s op hout afdrukken

Als je op zoek bent naar een mooie en aparte manier om je foto’s te laten afdrukken, kun je ook eens denken aan de unieke stijl van het afdrukken op hout. Je foto afdrukken op hout geeft een apart en bijzonder effect aan de foto zelf. Zeker nu Moederdag weer voor de deur staat, is dit een leuk idee voor een cadeautje. Ook voor andere feesten of speciale gelegenheden, kan deze manier van afdrukken een bijzonder cadeau zijn.

Om de foto op hout af te drukken zijn twee manieren mogelijk. Zo kan de foto direct op populierenhout worden afgedrukt. Dit zorgt voor een natuurlijke uitstraling, waarbij het lijkt alsof er vlammen in het hout zitten. Bovendien heb je bij deze keuze geen naden door de foto. Ook ben je gegarandeerd van een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

De tweede keuze omvat de mogelijkheid om de foto op planken met whitewash effect af te drukken. Doordat er tijdens het afdrukken geen gebruik wordt gemaakt van witte inkt, zal het wit in de foto gevormd worden door het wit van het hout. Bovendien zal er transparante inkt worden gebruikt, zodat de afbeelding helemaal in het hout zal opgaan, wat een mooi effect geeft.

Je kunt zelf bepalen hoe groot je de afbeelding wilt laten afdrukken. Bovendien zal deze met aandacht worden ingepakt en verzonden. Je kunt er ook voor kiezen om het hout in een bepaalde vorm te bewerken en daarop een foto te laten frezen, bijvoorbeeld in een hartvorm. Hiervoor krijg je eerst een digitale drukproef, zodat je kunt zien of je het effect op deze manier wel mooi vindt. Het kan namelijk zo zijn dat een deel van de foto zal moeten worden weggesneden.

Bij beide vormen van afdrukken op hout, krijg je een natuurlijke uitstraling, doordat de houtstructuur goed zichtbaar blijft. Dit is minder het geval bij het white wash effect, dan bij het populierenhout. Bij het afdrukken op hout zijn verschillende mogelijkheden en kun je zelf kiezen welke uitvoering je het meest aanspreekt. Je kunt de foto namelijk afdrukken op diverse maten en vormen hout.