Gevel en schoorsteen renovatie wees op tijd !

Schoorsteen renovatie en gevel herstel

Zorgt u dat u altijd op tijd bent met het laten controleren van u gevel en schoorsteen? voordat de echte winter begint!

Als de echte winter weer begonnen is gaan de meeste huis eigenaren over op het stoken van de openhaardt ipv de cv. Dit is natuurlijk voor de gezelligheid maar vergeet u niet dat dit ook aanzienlijk in de stookkosten kan gaan schelen.

Natuurlijk geeft een openhaardt veel meer gezelligheid en een andere soort van warmte maar ook bij deze manier van stoken heeft u onderhoud nodig aan bepaalde gedeeltes van u woning zoals u gevel en zeker de schoorsteen.Hierom is het belangrijk u schoorsteen goed te laten controleren op lekkage of eventueele achtergelaten vogel nesten zodat deze geen brand kunnen veroorzaken.

Een schoorsteen renovatie is een klus die in het algemeen wel makkelijk uit te voeren is en niet te kostbaar word gevonden.Echter geeft het u weer garantie en zekerheid dat u de gehele winter weer gerust lekker kunt stoken zoveel als u wilt.

Laat ook de gevel controleren

Ook kunnen wij de gevel niet achterwegen laten want een schoorsteen zit in de meeste gevallen op de hoek van een woning dus ook is deze verbonden met u gevel en kan zo ook een lekkage veroorzaken als de voegen of het lood niet meer goed aansluit. Denk er dan ook eens over na om u gevel te laten renoveren.

Bij gevel of schoorsteen renovatie staan de prijzen nooit echt vastgesteld, net als ouderwetse metselwerk.Bij Iedere klus kunnen er problemen ondstaan of zijn er moeilijke punten die veel meer tijd in beslag nemen.Via informatieve website’s kunt u gratis en vrijblijvend offerte’s of advies aanvragen zodat u weet waar u van te voren aan begint.

Metselwerk lijkt in de meeste gevallen een hele simpele klus maar schijn bedriegt! Stenen op elkaar, een beetje ijmen of specie cement er tussen en klaar is kees. Maar het vraagt zeker om zeer nauwe vakkundigheid,en kost aardig wat kracht. Het blijft zeer ambachtelijk werk wat zijn oorsprong vind al in de middeleeuwen. De uitvinding van het gebruik van een metselsteen is iets wat tot op de dag van vandaag doorgegeven en geperfectioneerd wordt.