Gezond zijn en gezond blijven

Iedereen wil graag gezond zijn, zeker omdat we allemaal zo druk zijn. Maar helaas is dat niet altijd even makkelijk. Doordat je het druk hebt, kunnen bepaalde gezonde gewoonten er wat meer bij in gaan schieten en ook qua voeding is het misschien lastig om alles even goed binnen krijgen.

Daarom is het misschien goed om te bekijken bij welke voedingssupplementen jij het meeste baat van life extension zou kunnen hebben. Voorop gesteld moet worden dat dit het niet handig is om op jezelf te ondernemen, maar dat het altijd beter is om een deskundige over te raadplegen. Denk hierbij bijvoorbeeld al gewoon aan je eigen huisarts, want hij of zij kent jou natuurlijk goed en kan jou daarmee dus ook goed vertellen wat je wel of niet nodig zult hebben. Het is ook lastig om zelf te constateren of je last hebt van bepaalde tekorten. Zo kan een tekort aan vitamine D een serieus probleem zijn maar ook een probleem zijn dat onopgemerkt blijft. Dergelijke tekorten zijn wel goed aan te vullen met supplementen Jarrow formulas .

Een vitamine D tekort ontstaat voornamelijk door een tekort aan zonlicht. In de zon maken we vitamine D, wat goed is voor de aanmaak van sterke botten, maar ook voor de spieren en voor het versterken van het immuunsysteem. Daarom hebben we in de winter en de herfst, wanneer de zon minder schijnt, vaker last van een tekort dan in de zomer. Over het algemeen hebben mensen met een lichte huid namelijk toch wel 15 tot 30 minuten per dag in de zon nodig om genoeg vitamine D aan te maken. Bij mensen met een donkerdere huid of met een negroide huid is dit tijdsbestek zelfs nog langer en bij deze groepen kan een tekort aan vitamine D dus nog eenvoudiger optreden.