Goed zien, zonder lenzen of bril!

Draag je al een tijdje een bril of contactlenzen? Dan kan het goed zijn dat je hier een keer vanaf wilt. Een bril kan in veel situaties onpraktisch zijn. Contactlenzen zijn in dat opzicht handiger, alleen moeten ze regelmatig schoongemaakt worden. Daarnaast raken ze nog wel eens kwijt. Eigenlijk wil je het liefst scherp kunnen zien zonder dit soort hulpmiddelen nodig te hebben. Gelukkig zijn er een aantal oogbehandelingen die dit probleem voor je op kunnen lossen. Het is goed om je te verdiepen in een aantal verschillende opties alvorens je de knoop doorhakt. Zet de voor- en nadelen op een rij en kijk wat de beste behandeling voor jou is.

Optie: ooglaseren
Een ooglaser behandeling is een van de opties die je kunt overwegen als je van je bril af wilt. Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een laser om je hoorvlies aan te passen in vorm. Het is een vrij ingewikkelde behandeling, maar het is vaak wel heel snel gebeurd. Voordat je deze behandeling kunt ondergaan vindt er eerst een vooronderzoek plaats. Dan kan vastgesteld worden of je wel in aanmerking komt voor oog laseren en welk soort ooglaser behandeling geschikt is voor jou. Het kan een aantal maanden duren voordat je ogen helemaal genezen zijn en het is nooit zeker of de behandeling het gewenste effect heeft. Daarbij kan de behandeling niet ongedaan worden gemaakt. Dit kan dus een nadeel zijn.

Goed alternatief: Implantlenzen
Wat als je niet in aanmerking komt voor een ooglaser behandeling, of als je het niks vindt dat er wordt gerommeld aan je hoornvlies? Dan zijn implantlenzen van Artilens een zeer goed alternatief ooglaseren. Bij deze behandeling worden er zeer kleine lensjes in je ogen geplaatst waardoor je weer helder kunt zien. De behandeling is erg veilig en zeer effectief! Kijk voor meer informatie eens op de website van Artilens.