Goedkope trampolines en trampoline accessoires.

Trampoline springen gevaarlijk of veilig?

Het springen op een trampoline is immens populair bij kinderen. Omdat zij veel bewegen bij trampolinespringen en soms onverwachte sprongen maken is er kans op een ongeval. De meeste ongevallen tijdens het trampolinespringen zijn:

– vallen op en vallen van de trampoline
– botsingen met speelkameraden
– beknelling tussen de veren.

Zorg daarom liefst voor een ingegraven trampoline met een goede afscherming van de veren of gebruik een trampoline met veiligheidsnet!

Hieronder volgen een aantal Koop- en aanlegtips.

 • Koop een stevige degelijke trampoline, probeer het liefst een aantal trampolines uit.
 • Graaf de trampoline liefst helemaal in, als dit niet mogelijk is, is een half ingegraven trampoline al veel veiliger dan een trampoline op hoogte. Er zijn speciale ingraaf-trampolines te koop met kortere pootjes.
 • Koop een trampoline met een goed beschermkussen over de veren, die ook na een paar jaar nog stevig is.
 • Zorg voor voldoende vrije ruimte boven de trampoline, snoei overhangende takken.
 • Plaats de trampoline nooit direct naast een muur, boom, speeltoestel of ander obstakel.
 • Zorg voor een val dempende ondergrond rondom de trampoline, zoals gras of los zand.
 • Haal bloembakken, fietsjes of ander speelgoed rondom de trampoline weg.
 • Is het niet mogelijk om de trampoline in te graven gebruik dan veiligheidsnet rond de trampoline. Zorg voor een net met een zelfsluitende opening, klittenband of ritsen worden vaak niet dichtgedaan.
 • Veranker een trampoline goed met de ondergrond, zodat hij ook bij harde wind op zijn plaats blijft.
 • Zorg dat er niets onder de trampoline ligt, een net rond het frame voorkomt kinderen en rommel onder de trampoline.
 • Plaats de trampoline in het zicht, zodat je als volwassene toezicht kunt houden.

Trampolinespringen is leuk en gezond. Geen wonder dus, dat trampolines geliefd zijn en steeds meer gezinnen met kinderen een dergelijk speel- en sporttoestel aanschaffen. In eerste instantie lijken alle trampolines op elkaar, maar wanneer men de trampoline goed aankijkt worden er wel degelijk grote verschillen zichtbaar: met name op het gebied van veiligheid en levensduur. Geïnteresseerden moeten daarom minder op prijs letten, maar veel belangrijker is het om te letten op kwaliteit en verwerking van het frame, randkussen, veren en springmat en eventueel bijbehorende certificaten. Trampolines4you.nl is de specialist op het gebied van trampoline springen. Alles voor het trampolinespringen is in deze winkel te verkrijgen. Diverse merken; rond of rechthoekig; in verschillende maten. Ook op het gebied van veiligheid moet u bij Trampolines4you.nl zijn. Veiligheidsnetten, inbouwkits, beschermhoezen, randkussens, zelfs trampolinetenten en lichtjes voor onder de trampoline. De trampolines hebben een lange levensduur en worden gratis verzonden ✔