Gratis Webhosting Zonder Reclame

Webhosting is een dienst die ruimte aanbied voor het opslaan van bestanden, afbeeldingen, of andere inhoud die toegankelijk is via een website. Om snelheid en veiligheid te garanderen en ervoor zorg te dragen dat een webpagina of een website altijd beschikbaar is, worden deze opgeslagen bij een hostingbedrijf.

Gratis hosting is meestal met beperkte mogelijkheden. Het draaien van scripts en het hosten van een eigen domeinnaam is niet altijd mogelijk. Schijfruimte en bandbreedte zijn meestal ook beperkt. Soms voegt de hostingdienst reclame toe aan de sites van gebruikers.

Toch zijn er een aantal gratis webhosting diensten met weinig beperkingen en zonder reclame. Hierbij kun je vrijwel alle PHP en MySQL scripts draaien. Het voeren van een eigen domeinnaam is mogelijk, maar niet verplicht. Schijfruimte en maandelijks dataverkeer zijn genoeg om websites te hosten.

HostFree.nl is een Nederlandse aanbieder van gratis webhosting zonder reclame. Met PHP en 5 MySQL databases, Email ondersteuning, en automatische script installatie. 000webhosting.com is een internationale aanbieder met vrijwel dezelfde mogelijkheden.

Er zijn wel een aantal beperkingen maar die belemmeren je niet om WordPress, Joomla, Drupal, phpBB of andere open source scripts te draaien. Echter bij zeer intensief gebruik met hoge bezoekersaantallen is de bereikbaarheid niet meer te garanderen, en zul je op zoek moeten gaan naar een andere oplossing.