Het beste van Amersfoort

Iedere stad heeft zo haar eigen pluspunten. Bij sommige steden zijn het er wat meer en bij andere steden wat minder. Vandaag willen we het graag hebben over een stad met heel wat pluspunten: Amersfoort. Met trots presenteren we je de beste punten van Amersfoort.

Historisch centrum

Een stad zonder lange historie is geen echte stad. Amersfoort heeft al meer dan 750 jaar stadsrechten. In het Amersfoort van nu zien we nog steeds het middeleeuwse Amersfoort terug. De stad telt meer dan 400 rijksmonumenten en trekt jaarlijks zo’n 2,5 miljoen toeristen. Niet voor niets. Amersfoort heeft een schitterend oud centrum waarin het heerlijk rondkuieren is.

Wandelen en fietsen

De binnenstad is bijzonder, maar buiten de stad is het ook mooi! Amersfoort is misschien wel de groenste stad van ons land. Direct buiten de stad vind je mooie fietsroutes en wandelroutes waar je je urenlang mee kunt vermaken. Wil je langer van de natuur genieten, dan zijn er ook een puur mooie campings in de buurt van Amersfoort.

Winkelen in Amersfoort

Amersfoort heeft het allemaal: grote winkelketens en kleine gespecialiseerde zaakjes. Het moet wel heel gek lopen, wil je in Amersfoort niet vinden wat je zoek. Of het nu om bekende merken of exclusieve spullen gaat. Uit heel Nederland komen mensen naar Amersfoort om er te shoppen. De prettige horecavoorzieningen en sfeervolle pleinen maken het winkelfeest compleet.

Altijd wat te doen

Een ander pluspunt van Amersfoort is dat er altijd wat te doen is. Een muziekfestival, straattheater, tentoonstellingen, kunst, rondleidingen. Dagelijks worden er vele evenementen georganiseerd waaraan je kunt meedoen. Kijk voor de actuele agenda op tijdvooramersfoort.nl. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die attracties in en om Amersfoort die je altijd kunt bezoeken, zoals Dierenpark Amersfoort.

Wonen in Amersfoort

Wonen in Amersfoort hoort absoluut thuis in het rijtje met de beste punten van Amersfoort. De stad is namelijk meermaals verkozen tot beste woonstad van Nederland. Waarom, dat mag geen verrassing meer zijn als je dit artikel goed hebt gelezen. Wil je ook in Amersfoort wonen maar zijn de prijzen voor een koophuis je te hoog, kijk dan eens bij een huis huren in Amersfoort.