In het centrum van Amersfoort wonen

Voor veel mensen is het centrum van Amersfoort erg aantrekkelijk. Hier gebeurt het! Festivals, muziek, activiteiten, kroegen, markten, winkels. En natuurlijk de vele pleinen, de terrasjes en de historische gebouwen. Ja, wonen in het centrum van Amersfoort is fijn.

In het centrum van Amersfoort wonen veel mensen. Geen wonder, want de historische kern van Amersfoort is erg mooi. Denk alleen maar eens aan de oude stadsmuur of de Koppelpoort die je meteen laten zien dat Amersfoort niet zomaar een stad is. Nee, Amersfoort is een van de rijkste monumentensteden van Nederland. In het centrum waan je je soms in de middeleeuwen!

Het gewilde centrum

Het centrum van Amersfoort is gewild. Logisch, het is er erg gezellig en leefbaar. Dat betekent ook dat veel mensen er willen wonen, waardoor je voor mooie huurhuizen wel wat hogere prijzen betaalt. In het centrum wonen vooral jonge mensen met creatieve beroepen en natuurlijk ook studenten die er een kamer of een studio hebben gehuurd. Amersfoort is een creatieve stad!

Nadelen van het centrum

Andere bewoners stellen vaak weer andere eisen aan hun woonruimte. Met kinderen is het bijvoorbeeld fijn als je wat meer ruimte en een tuin hebt. Het is ook niet altijd gemakkelijk parkeren in het centrum. En omdat Amersfoort zo’n populaire stad is, zijn ook ook altijd veel toeristen te vinden. Soms wil je misschien liever dat het wat rustiger zou zijn.

Woonruimte in het centrum van Amersfoort

Zie jij het wel zitten om in het centrum van Amersfoort te wonen? Kijk dan eens naar het aanbod van huurwoningen van Eervast. Er is genoeg beschikbaar in het centrum! Zit je liever in een andere wijk, dan kun je natuurlijk ook een kijkje nemen. EerVast heeft ook veel andere huurwoningen in heel Amersfoort en omgeving voor je.