Het kleine, maar machtige kaartje

Onderschat het belang van naamkaartjes niet.

Het kleine kaartje waarop uw contactgegevens staan, is belangrijker dan u wellicht in eerste instantie denkt. Immers kan een (toekomstige) klant of partner u zo gemakkelijk contacteren. Maar zeker in de zakenwereld weet u dat er veel naamkaartjes worden uitgedeeld die dan vaak in een of andere bureaulade terecht komen. Wellicht hebt u zelf ook ergens een stapel liggen. Wanneer het toekomstige klanten betreft, is het belangrijk dat het kaartje niet alleen al uw contactgegevens bevat, maar moet het er ook aantrekkelijk en professioneel uitzien. Wees er immers zeker van dat de meeste van uw ‘geïnteresseerde’ klanten ook naar de concurrenten gaan. Door het geven van een goed ontworpen kaartje met al uw gegevens op staat u alvast een streepje voor.

 

Hoe minder, hoe beter

Het lijkt een paradox te zijn dat hoe minder informatie op uw kaartje staat, hoe beter het is, maar voor visitekaartjes is dit zeker niet het geval. Immers hebben mensen over het algemeen niet graag dat ze naar informatie moeten zoeken. Door een beperkt aantal gegevens op de voor- en achterkant van het kaartje te plaatsen, zorgt u ervoor dat de gezochte informatie in één oogopslag gevonden wordt. Zorg er dus voor dat u de beperkte ruimte van uw visitekaartje nuttig besteedt. Dit doet u niet door het kaartje vol te proppen met informatie, maar door een aantal belangrijke gegevens zoals bedrijfsnaam (eventueel met logo), uw voor- en familienaam, telefoonnummer, e-mail en website erop te plaatsen. Indien er nog plaats is, zou u het kunnen overwegen om ook nog de slagzin van uw bedrijf erop te plaatsen. Ook kunt u erover nadenken om een kleine (pas)foto van uzelf op uw naamkaartjes te plaatsen. Verschillende onderzoeken tonen immers aan dat dit in vele gevallen een positief effect heeft. Kijk op http://www.500visitekaartjes.be om uw eigen kaartjes te bestellen.

 

Een professioneel ontwerp voor uw naamkaartjes

Zoals al gezegd, is het ook belangrijk dat de kaartjes een professioneel ontwerp hebben. Een saai kaartje trekt niet aan, maar een te origineel kaartje evenmin. Probeer altijd – zeker in de zakenwereld – de ‘mode’ wat te volgen. Vandaag kiest men voor strakke designs, morgen weer voor iets anders. In de artistiekere wereld, mag het vaak iets losser en origineler. Toch is het in vele gevallen aangeraden om uw naamkaartjes te laten ontwerpen door een professional. Een grafisch ontwerper kent immers de knepen van het vak en weet hoe hij een aantrekkelijk, professioneel én efficiënt ontwerp maakt.