Het verhaal achter Sable Maze Sullivan River, een leuk computerspel.

Sable Maze Sullivan River is een Casual Game, waarbij je moet voorkomen dat nachtmerries werkelijkheid worden en kinderen voor eeuwig gedoemd zijn om te dolen over het kerkhof bij het verlaten zomerkamp in de buurt van Sullivan River. Door het oplossen van vele puzzels, het combineren van voorwerpen en het oplossen van zoek en vind opdrachten, help je de hoofdpersoon te zorgen dat de kinderen eindelijk rust vinden, na de vreselijke tragedie die aan het begin van de 19de eeuw heeft plaats gevonden.

Hoe komt de ontwikkelaar van dit spel aan deze verhaal lijn?

Sable Maze is de naam van de Serie. In deze serie zijn tot nu toe drie delen uitgekomen. Sable Maze Sullivan River, Sable Maze Forbidden Garden en Sable Maze Norwich Caves. De naam Sable Maze is een creatieve samenvoeging van twee woorden die beiden iets mysterieus met zich meedragen. ‘Sable’ is afgeleid uit het Frans, en betekend zand. Zand is nooit vast, en kan allerlei vormen aannemen, te denken aan het zand in de woestijn, waarbij door een zandstorm de zandduinen veranderen en het vinden van de weg in de woestijn moeilijk wordt. Maze betekent doolhof. Als je deze woorden combineert onstaat er een doolhof van zand, die steeds van uiterlijk veranderd waardoor het vinden van de oplossing moeilijk is.

Sullivan River is de naam van een fictieve rivier. Er is een plaats in Texas, een staat in de Verenigde Staten, genaamd Sullivan City. Een van de ontwikkelaars van het spel, Jeff Peterson komt uit Sullivan City, en toen er een naam van een rivier moest worden gebruikt, heeft Jeff gekozen voor zijn geboorteplaats. Niet erg spannend, maar de naam Sullivan River heeft wel iets spannends, dus dit was mooi te gebruiken.

De verhaallijn van mensen die vermoord worden, waardoor hun geest geen rust vindt en gaat dolen, is een thema dat al eeuwen wordt gebruikt in verhalen.  Eerst gingen dit soort thema’s van mond tot mond door minstrelen die van dorp naar dorp gingen om de dorpsgenoten verhalen te vertellen. Hierna werd dit thema veel gebruikt in sprookjes en sagen in gedrukte vorm. Door de komst van de speelfilm is dit een sterk thema geworden in horror movies.

Wil je de Sable Maze games downloaden, dat kan op de portal van Denda Games.